Demonstratie Amsterdam stands with #StandingRock

demo-standing-rock
Hieronder kan de voortgang van de demonstratie gevolgd worden. Je ziet twee tijdlijnen van twitter en daaronder zal de redactie nog aanvullingen geven.——————————
Omdat Ina door NS verhinderd werd aanwezig te zijn nam het echtpaar Van der Kluft de Krapuul-honneurs waar, vanaf het consulaat van de Verenigde Staten van Amerika tot en met de Spiegelgracht. Vele tientallen demonstranten, om het in goede oude Waarheid-verslaggevingstermen te stellen. Hoewel die courant zeker beeld achterwege zou hebben gelaten vanwege de visuele dominantie van de kant-en-klare borden van de Internationale Socialisten. Die echter niet de organisatoren waren.
De gescandeerde leuze was “Water, not oil / You cannot drink oil”.
De stemming was goed, hoewel het behoorlijk kil was. Aan de Spiegelgracht werd ik aangesproken door een Doorsnee Nederlands Stel dat niet begreep waar dit over ging. Nou is dat goed voorstelbaar gezien het niveau van de berichtgeving van Nederlandse media. “Het gaat over indianen, ik zie Pocahontas.” De gedisneyficeerde Oorspronkelijken zijn beklijfd. Tegen het lawaai van de demonstratie en een boor in het wegdek probeer ik iets duidelijk te maken. Reactie: een heleboel politie, dus dit kost duizenden euro’s. De vox populi over de vrijheid van meningsuiting en demonstratie. Intussen waren de demonstranten doorgelopen en besloot ik (AJvdK) maar een tapperij op te zoeken om op te warmen.

Maar een of meer pamfletten om uit te delen, en niet per se in een andere taal dan Nederlands, met uitleg waarover de demonstratie ging, zou geen overbodige luxe zijn geweest. Als het pamflet in onbruik is geraakt is dat eigenlijk een grote misser.

standingrock-adam-5
Museumplein, op weg naar het Rijks
standingrock-adam-5 standingrock-adam-1
standingrock-adam-4
standingrock-adam-3
Banier voor politiek gevangene Leonard Peltier, ook medegedragen. Rechts: AJvdK