Deense regering in knel door vluchtelingenwanbeleid

Het plan van de Deense regering om vluchtelingen die daartoe in staat zijn zelf te laten bijdragen aan hun opvang heeft nogal wat reacties opgeroepen. De regering wil dat vluchtelingen bij aankomst naast contant geld boven een bedrag van 3000 kronen (ruim 400 euro) ook waardevolle persoonlijke bezittingen inleveren als bijdrage in de kosten voor hun verblijf.

(…)

Denemarken is verder in verlegenheid gebracht door de aankondiging van de Zweedse regering dat iedereen die het land binnenkomt vanaf 4 januari weer gecontroleerd gaat worden. Dat betekent onder andere dat de trein van Kopenhagen naar Malmö via die beroemde brug over de Öresund niet verder rijdt dan het vliegveld. Daar moeten de passagiers na een ID-check overstappen. Op het perron komen hekken te staan die de reizigers van en naar Zweden moeten scheiden. De vele forensen die deze trip dagelijks maken zullen grote vertraging ondervinden op de heenreis. De frequentie van de treinen wordt gehalveerd.

De Deense premier Lars Løkke Rasmussen bekritiseerde het Zweedse voornemen. Hij wees op de enorme investeringen die nodig waren om van Kopenhagen en Malmö één metropolisch centrum te maken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Sargasso