Deeltijdstudies afgeschaft zonder ze af te schaffen

Dit bruine kabinet heeft niet veel op met het vergaren van enige kennis, dat heeft geen enkele dictatuur trouwens, want stel je voor dat mensen na leren denken.

Sluw bedacht weer van Halbe Zijlstra. Eerst zeggen dat hij erover nadenkt om deeltijdstudies niet langer te financieren – het lijkt wel of hij denkt het uit eigen zak te betalen – o, o, o, de ogen van die man. Kijk naar het plaatje in de link hierboven en oordeel zelf, mag gerust, of in die link hieronder. De uitdrukking van een gezicht en de ogen zijn een spiegel van de ziel is mijn overtuiging.

Enfin. Het was hem op dat moment natuurlijk bekend dat studenten nu al massaal wegblijven. Juist mensen die op latere leeftijd nog willen studeren of wanneer het noodzakelijk is om voor je studie te werken omdat je het anders niet meer kan betalen, haken af.

Het collegegeld voor een tweede bachelorstudie is verhoogd en studenten worden geconfronteerd met de zogeheten langstudeerboete. Aanmeldingen voor deeltijdstudies lopen daardoor terug. Het hbo ziet 20 procent minder studenten. Bij universiteiten is dat opgelopen naar 50 procent.

Nu al stoppen sommige universiteiten met deeltijdopleidingen omdat studenten terugschrikken voor de hoge kosten.

Zo schaf je weer iets af hè Zijlstra, zonder dat je ooit gezegd hebt dat te gaan doen of te willen, net zoals ik hier al schreef over de buitenlandse studenten die ook zo ontzettend veel geld kosten. Je zorgt ervoor dat ze niet meer kúnnen studeren, en zegt dan gewoon dat het hun eigen keuze was om ermee te stoppen of helemaal niet meer te komen. Wat is dit toch een achterlijk land geworden.

Daarbij blijf ik het raar vinden dat er alleen nog maar bewindslieden zijn die beleid voeren op gebieden waar ze eigenlijk de pest aan hebben.
Misschien kan je mensen ook laten verdwijnen zonder dat je ooit zegt dat je ze eigenlijk kwijt wil? Ook daar zijn dictaturen goed in.