De vrienden van Willem Alexander en de mensenrechten

Faisal Trad, ambassadeur in Genève namens de Saudische roofadel op het Arabische schiereiland, is benoemd tot “UN Human Rights Council Panel.”
Kortom: namens de Verenigde Naties gaat uitgerekend deze meneer over mensenrechten.
Nou is dat in een wereld waar alles ondergeschikt gemaakt is aan de fundamentalistische heilsleer van het grootkapitaal wellicht niet zo verwonderlijk – de meeste democratieën in de wereld zijn ook façades die moeten verhullen wie en wat echt de macht in handen heeft – maar wrang is het wel.
Evenals onacceptabel. Ook en misschien wel vooral juist omdat zo’n beetje elke menselijke norm en waarde verworden is tot een gotspe om het ware karakter van het neo-liberalisme te verhullen.

Willem Alexander met de loopjongen namens zijn moorddadige vrienden (eigen screenshot)
Willem Alexander met de loopjongen namens zijn moorddadige vrienden (eigen screenshot)
Terwijl de vrienden van Willem Alexander bezig zijn Jemen van de kaart te vegen (iets waar je weinig over hoort in onze gelijkgeschakelde media) met onder andere door de VS geleverde clusterbommen, was het aantal onthoofdingen gepleegd door diezelfde barbaren dit jaar reeds 100.
Dat is de stand althans tot 18 juni j.l.
Hier hoe dergelijke praktijken er aan toe gaan: een sterke maag is vereist om de weerzin over de gewoontes van ‘de vrienden des konings’ in toom te houden.
Volgens dit lijstje ligt het aantal onthoofdingen door de Arabische roofadel ook een stuk hoger dan dat door IS.

Hier een opsomming waar de roofadel van het land je hoofd voor afhakt.
Merk op dat er zaken bij zitten waar je in de Verenigde Staten niet eens zelfs maar voor naar de gevangenis gestuurd wordt terwijl dat land daar over het algemeen toch redelijk vlot mee is.

Hoe het ook is, de trouwste en (wellicht kun je eraan toevoegen: daarom) meest barbaarse bondgenoot van ‘het vrije westen’ in het Midden Oosten die onbetwist kampioen is in het afhakken van hoofden heeft nu een zeer belangrijke stem namens de VN inzake mensenrechten en het naleven ervan in de wereld.
2015-01-24 Pechtold SAMaar van datzelfde ‘vrije westen’ zal de bloeddorstige roofadel op het Arabische schiereiland weinig last hebben. De wapenverkopen aan die barbaren gaan gewoon door en zo lang die lui het vuile werk opknappen namens datzelfde ‘vrije westen’ in Jemen en eerder Bahrein is er niks aan de hand voor ze. Dan mogen ‘onze bondgenoten’ zoveel hoofden afhakken als ze willen. Willem Alexander zal je er niet over horen. Evenmin als Rutte of Koenders en voor Alexander Pechtold van de neoliberale club bij uitstek D66 zijn dergelijk weerzinwekkende mensenrechtenschendingen hooguit iets om een als grapje bedoelde kutopmerking over te maken:

Het is zo bizar, zo smerig en zo cynisch dat zelfs George Orwell het waarschijnlijk niet eens had kunnen bedenken.