De smoelwerken van de heersende klasse – opnieuw bezocht

Zucht, daar gaan we weer. Bij studentencorps Vindicat in Groningen gaat een zogenaamde ‘bangalijst’ rond. Het gaat om een lijst waarop foto’s en persoonlijke gegevens van studentes worden gepubliceerd, met een rating erbij. Een soort printversie van Facebook dus.

Niks om je druk te maken, zou je zeggen. Maar het is Nederland in 2016, en niemand hoeft blijkbaar te werken, dus wordt het non-eventje door alle beroepstwitteraars voor de eigen doeleinden gebruikt. Sociologen misbruiken het lijstje om te laten zien dat Nederlandse autochtone mannen ook heus varkens kunnen zijn, corpshaters zien hierin de bevestiging van wat ze al dachten en de onvermijdelijke feministen kunnen zich weer druk maken over het alledaagse seksisme.

De Leidse DWDD-socioloog Leo Lucassen, die we kennen van zijn vergoelijking van islamgerelateerde problematiek, maakte het nog het bontst en misbruikt het lijstje om de zogenaamde Nederlandse hypocrisie ten opzichte van de islam te onderstrepen.

Hoe een oproep tot verkrachting door aanstaand pluchevolk in stelling wordt gebracht tegen “de moslims”.
De auteur van deze regelen heet Sander Schimmelpenninck, hij schrijft het op Quotenet, de link vindt u in bovenstaande ingesloten twiet.