De publieke omroep als verlengstuk van extreemrechts

05a2d9f8254f329d4c21fd857f6f781a_400x400

Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt op Twitter. Vandaag wist de rechtse activist Duitse NOS-correspondent Jeroen Wollaars (@wol op Twitter) te melden dat blogger Peter Breedveld  hem van de meest gruwelijke misdaden heeft beticht.

Er is maar één probleem: Breedveld heeft dergelijke beschuldigingen nooit geuit.  In de Nederlandse journalistiek zijn  feiten traditioneel ondergeschikt aan propaganda, maar zelfs voor het vaderlandse journaille gaat dit wel erg ver. Sinds Asscher  de aanval opende op een van de weinige bloggers die de Macht nog kritisch durft te benaderen komen de ratten en masse uit het riool gekropen. Was het eerst de laflinkse PvdA-site Joop.nl (wij linken niet naar rasopportunist Van Jole, dus geen link) waar men partijgenoot Lodewijk te hulp schoot, nu hebben we dus de NOS die bij monde van haar Duitsland-correspondent probeert Breedveld met behulp van leugens de mond te snoeren.

Wollaars’ leugens komen niet uit de lucht vallen. Breedveld staat bekend om zijn scherpe stellingname tegen racisme en islamofobie. Wollaars  daarentegen onderscheidt zich door zijn uitgesproken sympathie voor Pegida en zijn aanhoudende pogingen vluchtelingen verantwoordelijk te stellen voor de (vermeende) aanrandingen op het Domplein in Keulen tijdens Oudejaarsnacht (bleek niet te kloppen, al zullen we dat bij Jeroen nooit lezen).  Wollaars is natuurlijk geen “gerenommeerde journalist” zoals ik sommigen op Twitter zie beweren, maar een als journalist vermomde rechtse activist.

Voorlopig lijkt de beschadigingsactie door de persvoorlichter van Pegida journalist van de NOS enig succes te hebben.  Breedveld is de constante laster zat en is – naar wij hopen tijdelijk – verdwenen van Twitter. Wat betekent dat de trollen en stalkers hun zin hebben.