De politiestaat in Rotterdam, deel zoveel

Een nieuwe stap op de weg naar de politiestaat, uiteraard gezet in Rotterdam. De Rotterdamse smeris gaat mensen dure jassen en chique horloges afpakken als niet duidelijk is hoe die zijn betaald. Of je je ergens schuldig aan hebt gemaakt is volstrekt irrelevant: in Rotterdam ben je schuldig totdat het tegendeel bewezen is.

Volgens de Rotterdamse politiechef Frank Pauw is juist het drágen van een dure jas ondermijning van de rechtsstaat, juridisch gezien toch wel een opmerkelijk standpunt:

„Deze jongeren hebben geen inkomen, soms zelfs schulden door een eerdere veroordeling, maar dragen óók een outfit die de 1500 euro overstijgt. Dat is ondermijning van de rechtstaat als je het heel groots maakt, maar kleiner bekeken ook een compleet fout signaal naar buurtbewoners. Afpakken is dan ook belangrijk”

Juridisch kán dit natuurlijk helemaal niet, maar daar vegen het OM, de politie en het Rotterdamse College van B&W collectief de kont mee af. Men kijkt hoe ver men kan gaan, voordat de rechter ingrijpt. Vermoedelijk is dat inmiddels behoorlijk ver: fascisme is in Nederland volstrekt genormaliseerd. Rotterdam fungeert op dat terrein al jaren als proeftuin, niet alleen onder Leefbaar, ook toen de PvdA in het college zat. Wie herinnert zich PvdA-wethouder Marco Florijn en zijn terreurcampagne tegen mensen met een bijstandsuitkering niet?

Een speciale vermelding verdient de meest hypocriete partij van Nederland, D66. De op papier zo progressieve ‘sociaal-liberalen’ (LOL!) vormen samen met het CDA en de fascisten van Leefbaar Rotterdam het college van B&W in de havenstad, wat Alexander Pechtold’s antifascistische pose in een merkwaardig daglicht stelt. Tijd om wat D66 betreft de realiteit onder ogen te zien: het antifascisme van die partij is niet meer dan een pose, bedoeld om liberalen weg te lokken bij de VVD. Wanneer puntje bij paaltje komt, kruipt D66 zonder met de ogen te knipperen in bed met fascisten.

Bron: de Telegrof