De Machtübernahme verloopt gesmeerd

Nee, het is niet gepast dat de voorzitter – of een lid in het algemeen – iets zegt over een partij op verkiezingsdag. Als die persoon zijn mening (het gaat om een concreet geval) uit op Facebook dan is het nu dus ook al reden om te zeggen dat dit “ronduit schandalig” is. En uiteraard gaat het dan om de PVV. Daarvan mag je op Facebook niet zeggen dat die “semi-fascistisch, racistisch en zeker niet democratisch” is. Dan zegt de burgemeester zelf dat je geen lid van het stembureau meer mag zijn. En ook bij de lokale omroep moet je opkrassen. Benoemen doe je maar in je eigen tijd – o nee, dat mag dus ook niet.
De geblondeerde Führer mag de demonstranten van Amsterdam, 23 maart jongstleden, per twitter gerust voor #tuig uitmaken. Quod licet enzo.

Die andere Führer – er is concurrentie, ook op dit gebied is marktwerking ingevoerd – wil zuivering van omroep, kunsten en onderwijs. Hij mag dan iedere dag voor de laatste verkiezingen op de loerdoos geweest zijn, dankbaarheid is er niet bij. Is het een verdienmodel om het “Should I suck or should I blow?” aan te heffen tegen een moederskindje met twee zetels in de Tweede Kamer, is het angst om terechtgewezen te worden of is het toch de feitelijke zielsverwantschap met een stamelende nep-intellectueel die onversneden nazipraat verkondigt en zo lief is voor zijn moeder en zijn kwakje speciaal voor zijn vriendin spaart (nee, niets wordt ons bespaard)?

Ik kan mij levendig voorstellen, dat als de “21-jarige Nijmeegse” inderdaad bekend is in kringen van Anti-Fascistische Actie (er wordt gezegd dat zij hielp met het meedragen van een spandoek, maar dat zegt nog niet alles), haar naam of identiteit niet in de openbaarheid wordt gebracht. Ik vrees dat je er dan op kunt wachten dat de fascistenmedia dat wel zullen doen. Zij heeft voor een onnozele yell al een dag in de cel doorgebracht en moet ergens volgende maand voor de enkelvoudige kamer verschijnen in Amsterdam. Stilte heerst er rond haar, en zoals gezegd, ik kan mij dat goed voorstellen. Maar het is wel tekenend.
Haar leuze is al talloze keren in “de media” herhaald: ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf’, maar die herhaling is blijkbaar niet levensgevaarlijk voor de grachtengordelführer. U ziet, ik knip en plak hem uit de Gelderlander, en wie weet komen ze bij het krieken van de dag om mij op te halen.

Met een zekere weemoed om voorbije tijden tweette ik dinsdag dit:

Welnu, een Heile Daome met FvD-sympathieën vond dit maar een KKK-kreet. Alsof het de mijne was, alsof het niet een wijzen op een demonstratiepraktijk van vroeger is, alsof ik instem met de kreet. Ook hiervoor kunnen ze me ophalen, lijkt mij, ik heb er ervaring mee. “Wat doen we met [vul naam in] als die komt (als die durft)”? “Van je heisa hanghemopsasa”.

Al die Paisen en Van Agten
Weet je waar ik die het liefste zou zien?
In de Amsterdamse grachten
Of nog liever onder lijn 10 *)
(nette versie: dan werd alles beter misschien)

Ik haal maar wat boven waarvoor de Nacht-und-Nebelbrigade niet werd ingeschakeld. Voorbij, voorbij.
En nog eentje, dan houd ik voor deze keer maar even op: ik heb geen idee welk “links” allerlei lui (meestal van trotskistische snit) bedoelen, dat een antwoord zou moeten vinden op het fascisme van Baudet en Wilders. Waar is dat links? Is het DENK of BIJ1, de enige twee partijen die niet voor een spoeddebat in de Amsterdamse gemeenteraad stemden, over de levensbedreiging van Thierry Baudet “paf”?
Baudet hoeft helemaal geen volmachtenwet door te voeren, al zal hij het zeker wel doen als hij de kans krijgt. Volop willige bondgenoten.

*) Hebben ze daarom die lijn alsnog afgeschaft – zomaar een vraagje.