De Jonge Socialisten worden ook al nationaal

Het kost 35 euro, en wat heb je dan? De Paasheuvelgroep Huizen. Het is niet de echte Paasheuvel waar de sociaal-democratische jongeren tot voorbij halverwege de vorige eeuw samenkwamen ter mobilisatie. En de Zomerschool die in deze accommodatie wordt georganiseerd door de Jongerenafdeling van de Wiardi Beckmanstichting en de Jonge Socialisten in de PvdA heeft nogal grote pretenties;

(L)aten we niet bescheiden doen: dit jaar gaan wij vanuit Huizen met onze Zomerschool onze democratie redden. Dat doen we door het uitnodigen van geweldige sprekers, het voeren van strakke discussies & een traditionele zaterdagavondpubquiz!

En wie is een van die geweldige sprekers met wie een strakke discussie gevoerd gaat worden?

Het suffe neefje van Wierd Duk – die zelf helaas verhinderd is wegens bezigheden op het Lowlands Festival of zoiets – Syp Wynia. Als je een racistischer, seksistischer, antilinkser, meteorologieloochenender ongeletterde zeurpiet kunt vinden die in een mainstream medium schrijft moet je de naam van die persoon maar even doorgeven aan de Jonge Wiardi Beckmanstichting of de “Jonge Socialisten”. Dan kunnen ze die ook vragen.

Is er niemand meer over in die partij die even kan uitleggen naar wie die stichting is vernoemd, door wie de naamgever is vermoord en hoe smaakvol het is om een ultrarechtse praatjesmaker in zijn naam te laten spreken?
De PvdA wil gewoon niet meer, het is duidelijk.