De Fatwa van Sheik Sjaak

Meelopen zal je, hoe hypocriet dan ook, als je als leider/vertegenwoordiger  van een Moslimland wil voldoen aan de normen van onze bijdrager de heer Sjaak Scheele. Er mogen geen dingen zijn die je heiliger zijn dan 10 neergeschoten makers van vaak Islamofobe cartoons, want het is allemaal zo ERG..

Daarvoor moet je in een rijtje gaan lopen met massamoordenaars als Nethanyahu en lieden die, in het geval van de door Sjaak bekritiseerde Marokkaanse regering net als jezelf, cartoonisten dan wel gearresteerd, dan wel zelfs in de cel hebben laten sterven…  Lieden met het bloed van veel meer dan 12 mensen aan hun hand. Sjaak was vooral boos om de reden: de demonstraties zouden karikaturen van de Profeet Mohammed meevoeren.

Charle-Hebdo-2Ik ging ook BEWUST naar geen van de demonstraties, ook vanwege karikaturen die men bij Charlie Hebdo maakte. Hoewel de Mohammed-cartoons mij geen reet deden. Nee, ik ging omdat ik het hypocriet én fout zou vinden om te demonstreren vanwege de dood van wegens hun mening doodgeschoten  cartoonisten die nog niet lang geleden  mensen bespotten die voor het hun mening geven werden doodgeschoten, en dat waren er veel meer dan twaalf! “Haha Je Koran is shit want hij houdt geen kogels tegen” lachten ze luid. 

Ik dacht er nog even aan om een versie hiervan met een westers symbool te maken, of een cartoon waar een van de bespotte slachtoffers aan Charlie vroeg “welke shit beschermde  jou niet??”. Maar laat ik dan maar wél wat respect opbrengen…

Nog even terug naar het begin en de “Fatwa van Sjaak“.

“Fout”  is een beladen term, het betekent dat je in een oorlog de kant van de vijand kiest, oorlogsretoriek, wij tegen zij en als je niet helemaal wij bent, ben je zij. Karikaturen zijn leuk op papier, maar alles in zwart-witte lijnen neerzetten in het dagelijks leven, daar is een andere naam voor: Fundamentalisme. En waar Fundamentalisme weer toe kan vergroeien hebben we in Parijs gezien…