De beste wensen van de smeris die u in de gaten houdt

kerst-engelOmroep Brabant meldt dat “veelplegers” in Tilburg en omgeving een fijne kerstkaart van de politie in de bus krijgen – van uw en onze centen overigens.

Tientallen inwoners uit de regio Tilburg die ooit in aanraking zijn gekomen met justitie, hebben deze week een bedenkelijke nieuwjaarskaart van de politie ontvangen. In de kaart staat geschreven dat zij in 2016 mogen rekenen op ‘de warme aandacht’ van de politie. Een van de veroordeelden is zo boos dat hij zijn advocaat heeft ingeschakeld. “Mijn cliënt vindt dit een inbreuk op zijn privacy”, zegt raadsman Stijn Pessers in gesprek met Omroep Brabant.

De nieuwjaarskaart lijkt op het eerste gezicht met de beste bedoelingen te zijn geschreven. Op de voorkant is een decor van wolken in een hemelblauwe lucht te zien, met verder nog wat kerstballen en een warme nieuwjaarswens. Wanneer de kaart wordt opengeklapt, blijkt dat de kaart met hele andere intenties is ontworpen.

Volgens Justitie mag het als het echt om veelplegers gaat. Maar ja, bij Justitie mag van alles, hebben we de afgelopen week mogen merken.