Damherten worden afgeschoten om de natuur en de automobilist te beschermen

wikipedia: B.Navez - Eigen werk
wikipedia: B.Navez – Eigen werk
Er zijn bijna 1500 damherten afgeschoten omdat er volgens een bepaald soort mens teveel damherten zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Damherten die de natuur en de automobilist bedreigen.

De automobilist moet dóór kunnen rijden, maar die vermaledijde damherten houden zich niet aan de verkeersregels. En je als automobilist aanpassen aan damherten? Een beetje langzamer rijden? Een beetje beter uitkijken? Dat zou al te dol zijn. Damherten bedreigen onze natuur. Dat is al sinds mensenheugenis bekend. Vroeger werden damherten al afgemaakt door de oerjager. Om de natuur te beschermen. Om ongelukken met trekkende oermensen te voorkomen. Later had de jager pijl en boog als natuurbeschermingsmiddel en voorkwamen jagers zo ongelukken met haastige koetsiers. Tegenwoordig hebben natuurbeschermers een vuurwapen. En kijk eens om u heen. Is de natuur niet prachtig dankzij de jager? Staat het asfalt er niet prachtig zwart bij? ?

Allemaal onzin natuurlijk. Damherten worden afgeschoten voor recreatie en een lekkere reerug. Maar dat bekt niet bij het publiek. Dus doen jagers het voor de kwetsbare automobilist en om de natuur te beschermen.

Teiltje.

Verscheen ook op DeFrysk’s Blog