D66 en PvdA sluiten Leefbaar Rotterdam uit

Crisis in het Rotterdamse, waar D66 en PvdA weigeren samen te werken met het cryptofascistische tuig van Leefbaar Rotterdam. Leefbaar werd bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij, maar dreigt nu bij de collegevorming buiten de boot te vallen. Uiteraard tot grote woede van het aanzienlijke fascistische smaldeel van de Rotterdamse samenleving.

Merkwaardig overigens dat D66 Leefbaar uitsluit; de afgelopen 4 jaar werkten beide partijen harmonieus samen in het Rotterdamse college van B&W. Volgens D66 is de breuk te wijten aan de samenwerking van Leefbaar met Baudet’s FvD tijdens de verkiezingscampagne. Mij lijkt dat stug, want de standpunten van Leefbaar zijn de afgelopen jaren niet noemenswaardig gewijzigd.

Omdat D66 Leefbaar uitsluit – zolang het duurt – gaat het nog lastig worden een college te vormen. Het neofascistische blok (Leefbaar, VVD) beschikt over 16 zetels, ‘links’ (PvdA, GL en D66) over 15. Nida, DENK en SP horen blijkbaar nergens bij, evenmin overigens als de PVV die door iedereen – ook door Leefbaar – uitgesloten wordt. Niet om principiële redenen, maar omdat lijsttrekker Maurice Meeuwissen zó tenenkrommend dom is, dat iedereen met een boog om hem heen loopt.

Enkele van de fraaiste reacties op Twitter: