Critici Jordan Peterson met de dood bedreigd

De aanhang van de extreemrechtse pseudo-wetenschapper Canadese psycholoog Jordan Peterson heeft een aantal docenten aan de Universiteit van Amsterdam met de dood bedreigd, naar aanleiding van hun oproep aan de leiding van de universiteit stelling te nemen tegen de komst van Peterson.

Peterson – de ideoloog van de incelbeweging (jongens die geen vriendin kunnen vinden en derhalve opgescheept zitten met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Tokio) – was door het aan de universiteit verbonden discussieplatform Room for Discussion uitgenodigd voor een interview. Wat de meerwaarde is van het verlenen van een platform aan een pseudo-wetenschappelijke cryptofascist en vrouwenhater, is niet meteen duidelijk, maar het schijnt iets te maken te hebben met liberale waanideeën over Het Debat en De Marktplaats van Ideeën.

De aanhangers van Peterson lieten de critici dus per ommegaande weten wat zij vinden van de vrijheid van meningsuiting en Het Beschaafde Debat:


Wat doe je in zo’n geval als brave burger? Je stapt naar de politie, die – het moet gezegd- prompt reageerde en meedeelde dat het niemand bij de Amsterdamse Hermandad een moer interesseert. Waarvan akte.