Countryklassieker du jour: Wild Horses

Jagger & Richards op de country-toer, geïnspireerd door Richards’ vriend Gram Parsons. Richards zou de wilde jaren en de heroïne overleven, Parsons niet. Er wordt gezegd dat de song gaat over Marianne Faithfull, maar dat wordt door Jagger ontkend. Volgens Richards gaat de song over het gevoel “een miljoen mijlen verwijderd te zijn van waar je eigenlijk het liefst wilt zijn”. De wat mij betreft mooiste versie is die van de bluegrassgroep Old & In The Way (Jerry Garcia,  David Grisman, Peter Rowan en Vassar Clements), maar de versie van de Stones zelf is ook beeldschoon. 

[Verse 1] Childhood living is easy to do
The things you wanted, I bought them for you
Graceless lady, you know who I am
You know I can’t let you slide through my hands

[Chorus]
Wild horses couldn’t drag me away
Wild, wild horses couldn’t drag me away

[Verse 2]
I watched you suffer a dull, aching pain
Now you decided to show me the same
No sweeping exits or offstage lines
Could make me feel bitter or treat you unkind

[Chorus]
Wild horses couldn’t drag me away
Wild, wild horses couldn’t drag me away

[Verse 3]
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom, but I don’t have much time
Faith has been broken, tears must be cried
Let’s do some living after we die

[Chorus]
Wild horses couldn’t drag me away
Wild, wild horses, we’ll ride them some day

[Chorus]
Wild horses couldn’t drag me away
Wild, wild horses, we’ll ride them some day

Uitgelichte afbeelding: Door Machocarioca – Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2073942