Countryklassieker du jour: There’s a heartache following me

Naar aanleiding van collega Pyts opmerking over zijn meestgeliefde tranentrekker moest ik wel bij mijzelf te rade gaan. Ik weet het nog niet. Ik heb het wel eens eerder geschreven: vrijgezellig thuiskomen met wat alcoholische versnaperingen op, kopfoon op en keihard country opzetten. Altijd goed voor een huilbui. Deze bijvoorbeeld, van Jim Reeves die het effectief zonder omhaal zingt maar ook aannemelijk maakt dat het waar is (wat waarschijnlijk niet het geval is). Goede country weet zijn doel in zo’n twee minuten te bereiken.
Postuum op single uitgebracht, 1964.

Sometimes they ask me if I’m really happy now
I say, “Sure, I never loved her anyhow”
But inside I long for you and the way it used to be
I look around and there’s a heartache following me

I always say that I’m really glad you’re gone
I even act like I never cared at all
But your memory lingers on and I’m never really free
I look around and there’s a heartache following me

I pawned my ring and everything that tied me to the past
I say, “I never loved her, never meant for it to last”
But I know it’s just a game and the loser’s always me
I look around and there’s a heartache following me