Complotgek Wim Dankbaar moet moeder Marianne Vaatstra met rust laten

Complotgek/gewetenloze stalker Wim Dankbaar moet de moeder van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra voortaan met rust laten, op straffe van het betalen van flinke dwangsommen.

Het lichaam van Marianne Vaatstra werd op 1 mei 1999 door haar broer gevonden in een weiland bij Veenklooster. Oorspronkelijk ging in de omgeving de verdenking vooral uit naar bewoners van het destijds in Kollum gevestigde asielzoekerscentrum, wat er o.a. toe leidde dat burgemeester Piet Visser tijdens een informatiebijeenkomst met eieren bekogeld werd. Twee asielzoekers uit Irak en Afghanistan werden op grond van DNA-onderzoek buiten staat van beschuldiging gesteld.

De deskundigen die beweerden dat de dader naar alle waarschijnlijkheid uit de omgeving kwam, kregen in 2012 alsnog gelijk. Na een grootschalig DNA-onderzoek werd op 18 november van dat jaar Jasper Steringa, een boer uit het nabij gelegen Oudwoude, gearresteerd. Op 6 december bekende Steringa de moord. In 2013 werd hij tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Complotgekken als Dankbaar hebben de veroordeling van Steringa nooit willen accepteren, ze zijn en blijven ervan overtuigd dat het OM bewust de verkeerde man op heeft laten draaien voor de moord, om zo een asielzoeker buiten schot te houden. Meestal wordt daar de hand van Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie, achter vermoed. Afhankelijk van de mate van krankzinnigheid van de betrokken complotter, worden ook Prins Friso en Prins Claus soms verdacht van betrokkenheid bij de moord. De moord op Vaatstra zou in die versie deel uitmaken van – i kid you not – een satanisch ritueel.

Dankbaar bleef Maaike, de moeder van Marianne Vaatstra, achtervolgen. Hij is ervan overtuigd dat Maaike de ‘échte feiten’ (Jasper is onschuldig, de moord is gepleegd door een asielzoeker) kent. Om Maaike onder druk te zetten publiceerde Dankbaar zelfs delen uit het dagboek van Maaike Vaatstra.

Eerder al werd Dankbaar veroordeeld wegens smaad. Die zaak loopt nog in hoger beroep.

Bron: AD