Comité 4 en 5 mei: Xenofobie is de schuld van links

Daardoor zijn we amper in staat om het conformisme, groepsdenken, de xenofobie en het barbarisme tegen de Ander te herkennen.

Waardoor? Nou, dat is nogal simpel.
Het is de schuld van

(d)e jonge babyboomgeneratie en in het bijzonder de links geöriënteerden onder hen – maar ja, wie was niet links in de jaren zestig en zeventig? –

Zij – of ik zal wel “wij” moeten schrijven van de geciteerde diepdenker –

waren gewapend met het optimisme van een tijdperk van overvloed en de daarmee gepaard gaande zelfoverschatting.

Gelukkig wordt deze ontmaskering van het linkse complot om “ons” xenofobie te bezorgen gesponsord:

Herdenken en Vieren op 4 en 5 mei wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg). Felix Meritis stimuleert met het vfonds actief burgerschap en reflectie over thema’s als vrede, veiligheid, democratie en de rechtsstaat.

Dat u niet denkt dat er maar wat gratis en voor niks gescholden wordt op het linkse tuig dat dit prachtige land aan de xenofoben verkwanseld heeft.

10 gedachten over “Comité 4 en 5 mei: Xenofobie is de schuld van links”

  1. Nou, dan weten we dat ook weer…

    Zelden een artikel gelezen waarin het retorische principe ‘grote stappen, snel thuis’ zo perfect werd getoond. De uitwerking is niet bepaald overtuigend, zullen we maar zeggen. Je voedt je kinderen op in authenticiteit en vrijheid, en daar worden ze dus rechts en bevattelijk voor autoritarisme en fascisme van. En dan krijg je een generatie van conformisten, xenofoben en barbaren.

    Misschien had schrijver Nekuee moeten uitzoeken of de missie van de babyboomers is geslaagd. Misschien hebben ze het namelijk niet goed genoeg gedaan, en hebben ze hun kinderen te weinig opleiding in authenticiteit en vrijheid gegeven, en is er daarom zo’n generatie ontstaan zoals Nekuee beschrijft. Ondanks de babyboomers, in plaats van dankzij.

  2. Gek evengoed dat ik van hoogmoedig optimisme word beticht, al moet ik toegeven dat Ursula LeGuin schrijft dat anarchisten als zodanig altijd optimistisch zijn.
    (Ha een anarchiste die ik gezag toeken…) :mrgreen:

  3. #1 @BozeHeks Klopt! Mijn generatie en de daarop volgende heeft niet (genoeg) doorgezet. – Straks komt de herkansing! :mrgreen:

  4. het fonds veteranenzorg ?? ( onecht kind ) van het super xenofobe O.S.L. ?? Of verzorgers van de veteranen die zo’n hekel aan de Moslims van Schreberniza hadden omdat deze niet dronken als hun Servische buren en hun vrouwen niet makkelijk neukbaar waren ??

  5. @5 Fitna !!! ( Het scheppen van kunstmatige verdelingen ) is een essentieel onderdeel van de Kapitalistische maatschappij .. Logisch wel , want als de voorgaande generatie “fout ” is heb je des te meer motivatie hun kleren niet te dragen , hun muziek niet te beluisteren en te zoeken naar ervaringen die ” gegarandeerd nieuw ” zijn .. Ga ik binnekort maar eens een artikel over proberen te schrijven …

  6. Alleen al de volgende aanname: “…maar ja, wie was niet links in de jaren zestig en zeventig…?” klopt uiteraard van geen enkele kant….!!!

    Ik zou willen dat dat nu eens doordrong tot de opvolgende generaties die deze aanname steeds maar weer van elkaar overneemt en herhaalt.

    ‘Links’ had destijds inderdaad een ontzettend grote muil en zorgde er daarmee wel voor dat er beweging kwam in de totaal verweesde, burgerlijke, langs zuilen ingerichte maatschappij en dat was hard nodig.

    Om er echter vanuit te gaan dat ‘iedereen’ links zou zijn geweest is uiteraard absurd; ook in die tijd hadden we verkiezingsuitslagen en de cijfers daarvan geven de volgende links/rechts verhoudingen in de Tweede Kamer weer:

    Verkiezingsjaar = Links verhoud zich tot Rechts = Totaal

    1959 = 32 : 65 = 97
    1963 = 31 : 65 = 96
    1967 = 31 : 63 = 94
    1971 = 33 : 58 = 92
    1972 = 38 : 56 = 94
    1977 = 42 : 55 = 97

    |
    Voor de duidelijkheid naar de laatste verkiezingen:

    2010 = 43 : 51 = 94

    Zoals je ziet komt het totaal nooit op 100% en dat komt omdat er in de loop van die jaren allerlei kleine partijtjes en lijsten meededen die na één of twee keer het wel voor gezien hielden, zich ophieven maar vervolgens door andere kleintjes weer werden opgevolgd.

    Belangrijker is dat je dus kunt constateren dat er weinig verandert binnen een marge van 10 % en dat zijn zo’n vijftien zetels.

    Van een overmacht aan links of rechts is dus nooit sprake geweest…!!

    Verantwoording: Voor 2010 bijvoorbeeld heb ik D’66, Dierenpartij en CU buiten de links/rechts verhoudingen gelaten omdat in dat opzicht op die partijen geen peil valt te trekken. In de jaren zestig heb ik D’66 echter tot links gerekend omdat de partij in die jaren linkse standpunten uitdroeg (was protestpartij) dit dus in tegenstelling tot het heden (regentenpartij).

  7. De keuze van Comité 4 en 5 mei om een Waffen SS’er te willen gedenken maakt dus waarschijnlijk deel uit van een bredere publiciteitscampagne.

    Links aanwijzen als schuldige aan de huidige xenofobie, doen de Breivik apologeten ook. Haat tegen de verworvenheden van eind jaren ’60 & begin jaren ’70 is typisch voor de Burke Stichting en hun maatjes zoals Ashfin Elian. Het recht op belediging komt ook helemaal niet van de progressieve babyboomers maar van rechtsere personen als Theo Van Gogh.

    De Godwinmaffia is rechts. Dat zijn bij uitstek de mensen die vinden dat je WOII niet mag gebruiken om huidige maatschappelijke ontwikkelingen te beoordelen.

  8. Wat goed Arnold . van der kluft dat je dit artikel onder de aandacht brengt! Ik hoorde er onverkwikkelijke Bolkenstein bellletjes , baboom generatie als schuldig aan idee, in door rinkelen ;
    1. #Boze heks
    Grote sprongen snel thuis maar het is toch niet alsof er geen bronnen over deze generatie voor deze socioloog/ intellectueel voor handen waren?
    Paul Schnabel sprak in 2010 over hardnekkig vooroordelen, Nekuee had deze tenminste horen te weerleggen als hij het beter weet:
    Interview Paul Schnabel over babyboomgeneratie
    Bij de NOS vertelt de SCP-directeur uitvoerig over de generatie van babyboomers.
    Het Sociaal en Cultureel Rapport 2010 is op de valreep van het oude jaar verschenen. Het thema was ‘generaties in Nederland’. Naar aanleiding hiervan heeft Paul Schnabel op 2 januari bij de NOS een interview gegeven over de babyboomgeneratie.
    Hij vertelt over het karakter van de babyboomers, over hun idealen en over de hardnekkige vooroordelen die over hen bestaan. Het interview is verlevendigd met het gebruik van archiefbeelden.

    http://www.scp.nl/content.jsp?objectid=27372

    Interessant en helder, er komen veel mooie idealen, vrede , baas in eigen buik, , regeringshalve studie beurzen/universiteiten in terug.
    Over het aanmoedigen van HRA kopen ipv huren over deze na oorlogse generatie die arm begon, heb ik zo mijn vragen….. het zal indertijd als ideaal of politiek gepresenteerd zijn?

    Shervin Nekuee spreekt over Hoogmoed , het kwaad in de Ander zien
    Ik trof dat hij zich in 2009 hard maakte voor het aanblijven van Tariq Ramamdam.
    Kortom . hij leek mij geen bruggenbouwer over de idealen van de na oorlogse generatie , spreken voor eigen parochie als WO 2 herdenking of zo iets dan ?

    #9 Sofia van der Linde

    Ik word in ieder geval wel moe van het WO2 ””maatschappelijk ” politiek ingespring , tegen de tijd dat het 4 mei wordt,
    Het is net als een maaltijd die met een overdaad aan smaak toevoegingen/ ingredienten wordt voorgeschoteld .,een recept waarvan je je alleen maar kan afvragen wat je erin proefde je buik vol van kreeg.
    Voor mij mag iedereen dit laten, de hele herdenking versoberd tot sec WO 2 worden, ……….

Reacties zijn gesloten.