Columnrondje zondag: Pfeijffer, Hulspas, Youp, Von der Dunk, Chavannes, Goslinga, Heijne

Ilja Leonard Pfeijffer: Een ware liberaal

Pfeijffer over Wiegel die dat meldpunt over Polen van de PVV heel gewoon vindt. Maar ook over de pijnlijke lafheid van Rutte, die geen afstand wil nemen van de door de gedoogpartner van de regering opgezette website. Doordat hij geen afstand durft te nemen, weet iedereen in Nederland dat Wilders alles kan doen wat hij wil (wat is nieuw) en dat Rutte er toch niets van zal zeggen. Omdat het een schijterd is en hij zo graag MP wil blijven. Dit beeld is er ook in het buitenland over Rutte, de schade dit niet afstand nemen heeft veroorzaakt, is niet repareren. Nou vind ik dat niet erg voor Rutte, maar is wel heel vervelend als de MP van een land niet meer serieus genomen wordt bij onderhandelingen voor ons land.

Marcel Hulspas: Hirsi Ali vergeet 100.000 moslimdoden

Hulspas over die aandachtsgeile mevrouw genaamd Hirsi Ali, ze is weer eens in het nieuws. De islam is nog steeds een groot gevaar en helemaal in oorlog met het christendom. Wat deze neo-con dame vergeet te zeggen is dat alle ellende met de islam 30 jaar geleden begonnen is met neo-con illusies van arrogante en hebberige politici in de VS. Alles voor de olie!

Youp: Meldpuntje op de i

Youp over hoe de PVV tot het besluit is gekomen van het MOE-Meldpunt. Ik vind hem hilarisch.

Thomas von der Dunk: ‘De Afghaanse zelfmoordmissie van GroenLinks’

Wat vinden Washington en de andere in Afghanistan actieve NAVO-partners van het GroenLinkse congresbesluit? Kort samengevat: de vrijwel werkeloze Nederlandse politietrainers hoeven niet haar huis om in Nederland hardwerkende Polen van de arbeidsmarkt te verdringen, maar een uitbreiding van hun takenpakket zit er niet in. (Volkskrant)

Marc Chavannes: Wilders onthult én vergroot de democratische malaise

Chavannes over de gijzeling van Wilders van de politiek in Den Haag. Hij heeft zijn kunstjes geleerd van de agressieve neo-cons (republikeinen) in de VS en past die hier in Nederland ongebreideld toe. En iedereen in Den Haag zit als een konijn in een lichtbak te kijken, roerloos.

Hoe lang gaan de VVD en het CDA dit nog accepteren? Dat hij het politieke toneel in Nederland en daarbuiten beheerst. Mijn hoop is dan gevestigd op het CDA. De VVD vindt het allang best dat hun figtherbrand het vieze werk opknapt, alleen een beetje lullig dat de sinds bijna een eeuw geleverde ‘liberale’ premier als een lulletje lampekatoen wordt gezien in binnen- en buitenland.

Hans Goslinga: Doorgaan met de PVV of niet, dat is de vraag

Goslinga over waarom Rutte het wel en niet goed deed afgelopen week over het Polenmeldpunt (zijn mening!), maar vooral over wat er nu gaat gebeuren. In maart gaat het kabinet mét gedoger drie weken in retraite om over een nieuw regeerakkoord te praten. De gelegenheidsconstructie die het in 2010 was om een schamele meerderheid te krijgen, is geen gelegenheidscontructie meer. PVV behoort gewoon bij de regering als hier iets nieuws uitkomt. En ik vind dat zowel CDA als VVD dat maar eens eerlijk uit moeten gaan leggen in binnen- en buitenland. Ik vind ook dat alle CDA’ers dat maar eens goed tot hun weke hersenen moeten laten doordringen. Die VVD’ers vinden het al lang goed dat er een A en een B merk van hun in het kabinet zit, die juichen alleen maar lekker door met hun onderbuikgevoelens. De )(&%#%@&$%^&()*)(_).

Bas Heijne: Afgang

Heijne ook over hoe Wilders het politieke toneel bespeelt en niemand er iets mee doet. Niemand leert er van en ijlt na.

Wat Joden zijn voor Haitham al-Haddad, dat zijn buitenlanders voor Geert Wilders – een middel tot eindeloze provocatie, bedoel ik. Het gaat beide mannen niet zozeer om Joden of buitenlanders, maar vooral om de mensen die je op de kast krijgt wanneer je iets lelijks over Joden en buitenlanders zegt. Die doen het werk voor hen.

Want net als de imam moet Wilders het hebben van de heilige verontwaardiging die hij oproept – en bij dat idiote meldpunt wordt hij opnieuw op zijn wenken bediend. Pas wanneer het politieke establishment over hem heen valt, wanneer zijn krakkemikkige website wereldwijd ontsteltenis veroorzaakt, krijgt hij de aandacht die hij nodig heeft om politiek te overleven. Zijn kiezers kunnen zich dan weer veronachtzaamd voelen. Zij zijn immers de ware slachtoffers: je vrouw en kind zullen maar doodgereden zijn door een dronken Pool! De SP had toch ook zo’n meldpunt – iedereen moet Geert weer hebben! Dát is zijn zuurstof.