Columnrondje maandag: Hulspas, Von der Dunk, Hilhorst, Goslinga

Marcel Hulspas: Henk, Ingrid en het Grote Onvermogen

Hulspas over de chaos in de politiek van Nederland. Er is niet een partij die geen problemen heeft en allemaal proberen ze te doen of het allemaal rozegeur en maneschijn is.

Thomas von der Dunk: ‘Alle reden voor een meldpunt voor overlastgevende PVV’ers’

Ik ben geen voorstander van dit soort meldpunten, in welke vorm dan ook, maar heb uiteraard de column met heel veel plezier gelezen en toch wel zitten gniffelen. Zo ben ik dan ook wel weer.

Pieter Hilhorst: ‘De huurders betalen de prijs voor het roulettespel van Vestia’

Er moet een hoogmoedmonitor komen. Elke instelling die hoog scoort op de hoogmoedmonitor moet per direct onder driedubbel toezicht komen te staan

Fusiekoorts? Te groot kantoor op een te luxe plaats? In maken voor kritiek? Laat de hoogmoedmeter er op los en deze zal uitslaan, hup gelijk driedubbel toezicht om erger te voorkomen. Ik vind het wel wat!

Hans Goslinga: PvdA moet af van de politiek van de herverkiezing

Goslinga vraagt zich ook af waarom links helemaal niks kan uitrichten tegen het meest rechtse kabinet sinds Seyss-Inquart. Hij heeft er zo zijn theorieën over. Waard om te lezen en eens te overdenken. Hoop dat de politieke partijen op links dat ook eens doen. Want halllllooooooooooo, grijp jullie kans eens en zorg eens voor wat oppositie! Ja, OPPOSITIE! Jullie weten wel, dat ben je als je niet in vak K zit.