Columnrondje dinsdag: Komrij, Von der Dunk, Heijne, Wijnberg, Samkalden en Van Hintum

Gerrit Komrij met een column die ons weer met nationale trots kan vervullen, wij Nederlanders zijn weer eens ergens kampioen in! *proest* Ja in het twitteren, dat hersendodende kreten de ether in sturen, waarop dan even hersendood wordt gereageerd. Ja jullie snappen het al, ik twitter niet. 😛

Thomas von der Dunk over hoe hoog het het bruto nationaal IQ van rechts Nederland is. Nou, ik schat zo in: niet hoog. Als ik de puinhoop, de mensonvriendelijkheid en de arrogantie in Nederland bekijk, dan scoort rechts, amper een meerderheid maar heeft het wel voor het zeggen, een schamel cijfer bij mij. Wat een dikke onvoldoende!

Bas Heijne over de dilemma’s van het CDA en de PvdA. Wat te doen? “Verzin toch een list jonge vriend”, zou Bommel tegen Tom Poes zeggen. Heijne haalt Rob Wijnberg aan, die het CDA 2.0 tegen het licht hield van het CDA 1.0, oude wijn in nieuwe zakken.

Rob Wijnberg over de toekomst van het twitteren, als de overheid de vrije hand gaat krijgen en de gedachtenpolitie een feit wordt. Ja ik weet het, ik ben geen twitteraar, maar zal met hand en tand verdedigen dat mensen die dit willen, het kunnen doen!

Daniël Samkalden, Nederland zit op dit moment in een surrealistische film van David Lynch. Een kabinet dat van niks weet en alles naar de knoppen helpt. Onwetendheid doet in vreugde leven en waarschijnlijk allemaal wegens gebrek aan gewicht boven komen drijven. Je zult er maar mee zitten, als land, als bevolking, droevig!

Malou van Hintum vindt dat als je boerkadragende vrouwen gaat beboeten, je ook baarddragende mannen moet beboeten. Ik vind het nog logisch ook!