CODE ROOD – Klimaatkamp & massa actie haven Amsterdam

Waar: Westelijke Haven Amsterdam, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 22/06/2017 – 15:44 t/m 26/06/2017 – 15:44

CODE ROOD roept op tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid ter bescherming van onze collectieve toekomst. Op 24 juni 2017, exact twee jaar na de historische uitspraak in de Urgenda klimaatzaak trekken wij samen een grens in de haven van Amsterdam, de grootste benzinehaven ter wereld en na Rotterdam de grootste kolenhaven van Europa. Van donderdag 22 juni tot maandag 26 juni zal er een klimaatkamp plaatsvinden, om ons te verzamelen en goed voor te kunnen bereiden op de actie van 24 juni.

[VIDEO]: Stop kolen, olie, gas! Het is CODE ROOD voor klimaatverandering!

Er is geen tijd te verliezen. Terwijl het klimaat nu al zichtbaar verandert en de politiek de uitstoot van broeikasgassen steeds nieuwe records laat breken bouwen wij aan een strijdvaardige beweging die een stap verder durft te gaan. Wij komen in actie en roepen iedereen op om zich aan te sluiten. Wanneer wij de handen ineen slaan kan de macht van de fossiele brandstoffen industrie doorbroken worden!

***** Klimaatkamp *****

Van donderdag 22 juni tot maandag 26 juni zal er een klimaatkamp plaatsvinden in de haven van Amsterdam, op fietsafstand van station Sloterdijk. De exacte locatie zal op het laatste moment bekend worden gemaakt. Plan nu alvast om zo vroeg mogelijk te komen, om samen het kamp op te bouwen en ons goed voor te kunnen bereiden op de actie van 24 juni.

Facebook evenement voor de actie en het kamp

***** Sluit je aan! *****

Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren! Hier onder vind je een overzicht van de aankomende actietrainingen, info-avonden, de 5e actieconferentie en de verschillende werkgroepen en hoe je daar aan kan bijdragen.

***** Actietrainingen *****

21 mei (Groningen) Indymedia & Facebook
25 mei (Den Haag) Indymedia & Facebook
03 juni (Appelscha Pinksterlanddagen) Indymedia
10 juni (Deventer) Indymedia & Facebook
11 juni (Amsterdam) Indymedia & Facebook

***** Info avonden *****

Kom naar een van de volgende bijeenkomsten voor meer informatie.
18 april (Amsterdam, OT301): Facebook
25 april (Wageningen, THUIS): Facebook
03 mei (Amsterdam, Molli): Indymedia & Facebook
08 mei (Groningen) – wordt nog bevestigd
09 mei (Amsterdam, de Verrekijker): Indymedia & Facebook
10 mei (Utrecht, In De Ruimte): Indymedia & Facebook
11 mei (Den Haag, De Opstand): Indymedia & Facebook
11 mei (Rotterdam, Het Oude Westen): Indymedia & Facebook
13 mei (Amsterdam, MKZ): Indymedia & Facebook
16 mei (Amsterdam, Spinhuis): Indymedia & Facebook
31 mei (Nijmegen, Onderbroek): Indymedia & Facebook

***** 5de actieconferentie *****

Zaterdag 20 mei (Amsterdam)

***** Organiseer mee! *****

Code Rood is een initiatief van onderop dat bestaat uit mensen die volledig in hun vrije tijd en onbetaald opkomen voor een rechtvaardige transitie en tegen de fossiele brandstoffen industrie. Met meer mensen kunnen we meer voor elkaar krijgen. Als je ook wilt bijdragen kom dan naar de aankomende actieconferentie op 20 mei in Amsterdam of sluit je aan bij een van de werkgroepen: https://code-rood.org/index.php/werkgroepen/

***** Verspreid deze actie oproep! *****

Ook kunnen we alle hulp gebruiken bij het verspreiden van deze actie oproep. Nodig je vrienden, familie, collega’s en andere contacten uit door hen persoonlijk te benaderen, een email te sturen of via social media mensen uit te nodigen voor de info-avonden, actietrainingen en natuurlijk het kamp en de actie zelf. Als je posters, flyers of stickers wilt ontvangen om te verspreiden in je omgeving of bij relevante evenementen stuur dan een email naar coderood-mobilisatie at lists.riseup.net

Meer informatie over Code Rood: http://code-rood.org/ en https://www.facebook.com/CodeRood.org/

Overgenomen van Indymedia