CIDI-kleuter doet aangifte tegen PvdA

Hidde van Koningsveld, het jochie dat afgelopen zaterdag tijdens een bijeenkomst van de PvdA een duwtje kreeg, is naar de politie gestapt om aangifte te doen van mishandeling. 

Van Koningsveld is lid van de jeugdorganisatie van het CIDI, voor wie de enige goede Palestijn een dode Palestijn is. Afgelopen zaterdag was hij aanwezig op een partijbijeenkomst van de PvdA in Den Haag, waar de Britse Labourleider Jeremy Corbyn te gast was.  Toen Corbyn begon te spreken ontrolden de leden van het CIDI een spandoek met daarop de tekst ‘Labour: for the many, not the few Jew‘. Corbyn neemt het namelijk met enige regelmaat op voor de Palestijnen, wat hem in de ogen van de Israëllobby tot een antisemiet maakt.

De aanwezigen namen Van Koningsve de actie niet in dank af. Er volgde wat duw- en trekwerk, waarna de beveiliging de CIDI-kleuters op straat gooide naar de uitgang begeleidde. Veel stelde het allemaal niet voor, maar Van Koningsveld deed natuurlijk net alsof hij op het nippertje een zware aanslag had overleefd. Om het gebeuren publicitair flink uit te melken is het extreemrechtse sneeuwvlokje nu dus naar de politie gestapt.