Censuur Duitsland tegen Linksunten vraagt om snoeihard antwoord

De Duitse staat probeert momenteel om de website Linksunten.indymedia.org offline te halen. De Duitse staat geeft actievoerders tegen de G20-top in Hamburg daarmee een trap na. Tegelijk oefent ze staatscensuur uit tegen een website die in de links-radicale, autonome bewegingen een rol speelt. Daarmee valt ze niet alleen die ene website aan, maar de links-radicale, autonome strijdbewegingen waarin de website een rol speelt.

De Duitse staat dient te horen, zien en vooral voelen dat zij met deze repressie niet weg komt. Lukt het de Duitse staat immers daadwerkelijk om die ene website de mond te snoeren, dan is dat een succesvolle aanval op alles wat radicaal, autonoom, solidair, vrijheidslievend of zerlfs maar serieus kritisch is. Dan is het een kwestie van tijd voor een verdergaande repressiemaatregelen volgen. We mogen deze aanval niet over onze kant laten gaan.

De website Linksunten.indymedia.org speelde een rol in en rond de felle acties tegende G20-bijeenkomst in Hamburg, in de eerste tien dagen van juli deze zomer. Daarom wil de staat die site nu blijkbaar offline hebben. Deels verwijst die staat naar het soort praktische tips en oproepen die er kennelijk te vinden waren: “Duitsland verbiedt Linksunten vanwege oproepen tot geweld – vooral tegen agenten – en andere strafbare feiten die afgelopen jaren op het platform zijn geplaatst.” Er wordt verwezen naar het opeisen van “de brandstichting van elf politieauto’s in Maagdenburg (…)”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr