CDAPVVD: de blonde partijen willen uw stem!

Dit is een gastbijdrage van Rebelact

Deze week (Woensdag 2 maart) zijn er verkiezingen in Nederland: de provincies en indirect de Eerste Kamer. Het is onzeker of de rechtse populistische regering een meerderheid krijgt. Dus is het de hoogste tijd om ze ’n beetje te helpen! Rebel clowns startten een promotiecampagne voor de CDAPVVD, de 3 in 1 partij die verantwoordelijk is voor heel veel maatregelen die op ons afkomen. Den Haag was de plek waar we moesten zijn!

Zaterdag, 26 februari zou de meest opwindende campagnedag voor de verkiezingen moeten zijn: dus niet… Het regende en we waren in den Haag. We begonnen om 11 uur onze clownpagne toer in de Vlamingstraat en Spuistraat: een saai winkelgebied. Daar kwamen we onze eerste collega’s van de Christendemocraten CDA tegen, hadden een leuk gesprekje met hen en gingen verder in de richting van de Hofvijverweg – omdat we 1 groot verlangen hadden: onze geliefde vrienden van de rechtsliberale partij VVD ontmoeten en vooral Ivo! Welke Ivo? Ivo Opstelten, de minister van Veiligheid en Justitie! Wowww; hij is echt ’n enorme campaigner! Het was aan het regenen en de VVD en clowns hebben 1 heel belangrijk ding gemeen: ze houden niet van regen!! Daarom kwamen we uren samen door in de overdekte winkelstraten van De Passage.

En dat was leuk! Ivo was niet alleen, hij had gezelschap van verschillende andere VVD-campaigners. Zij hadden hun flyers. Wij hadden onze flyers. Zeker weten dat we meer flyers verspreidden dan hen! Competitie is een clownliberaal principe!

We hadden een goede flyer met een fantastische kop “De Blonde Partijen willen uw stem!” met een foto van minister-president Rutte (VVD) en minister Verhagen (CDA). Allebei met een Wilders (PVV) pruik.
En een tekst in het Nederlands met 12 belangrijke punten zoals bijvoorbeeld:
“Alle niet-Nederlandse dieren het land uit: hooglanders terug naar Schotland, olifanten naar Afrika en hamsters naar Azië!”
“Minder natuur (alle bomen lijken toch op elkaar) en meer asfalt!”
“Bezuinig op onderwijs, maak studies zo kort en onbetaalbaar mogelijk! Studeren alleen voor de elite!”
“Meer Nederlandse troepen, politie en animal cops naar Afghanistan! En 10 miljard voor JSF-gevechtsvliegtuigen!”

Om eerlijk te zijn: onze beminde vriend Ivo deed niet veel. Hij sprak heel, heel lang met mensen die hij al kende en verschillende keren genoot hij van de terraszitjes. Ondertussen gingen wij door met flyeren en probeerden we mensen te overtuigen hoe geweldig de blonde partijen hun ding aan het doen zijn.
Niet iedereen was het daarmee eens. Sommige mensen verklaarden dat ze helemaal niets met Wilders en de andere blonde partijen te maken wilden hebben.

En er waren ook nog wat PVV-fans die dachten dat we Wilders belachelijk maakten en die hun middelvinger lieten zien. Een van onze clowns werd door zo’n PVV-fan geduwd.
Maar heel veel mensen namen de flyers aan met ’n glimlach. Sommigen van hen vroegen er zelfs nog wat meer om thuis te verspreiden! Wat zou je nog meer kunnen wensen tijdens een CDAPVVD clownpagne tour?!

Uiteindelijk accepteerden we dat het nog uren zou regenen en verlieten we het overdekte gebied. Wandelden rond het Binnenhof, het stadhuis en andere winkelstraten. We spraken campaigners van andere partijen, maar het belangrijkste was dat we contact hadden met veel erg aardige mensen uit Den Haag. Na meer dan 4 uur clownpaignen waren al onze flyers op. Tijd voor een break, tijd voor een biertje!

Check ook indymedia voor meer foto’s

Foto: Karen Eliot / http://www.flickr.com/photos/kareneliot