Britse tak van Generation Identity valt uiteen na onthullingen over naziverleden leiders

Verrassing, verrassing: Tore Rasmussen, een van de leiders van de Britse tak van Generation Identity blijkt actief te zijn geweest voor de Noorse nazi-organisatie Vigrid. Zo deelde hij flyers uit over de ondergang van het witte ras en woonde hij een lezing bij over de nefaste invloed van Joden op de Westerse samenleving. Tore Tvedt, de leider van Vigrid, refereerde onlangs nog aan Rasmussen als zijn “luitenant”.

Rasmussen werd vorig jaar actief voor de Britse tak van Generation Identity. In Engeland was hij niet welkom, dus ging hij in Ierland wonen. Om de huur te kunnen betalen kreeg hij een baantje aangeboden als bedrijfsleider voor het kledingbedrijfje van Martin Sellner, het opperhoofd van GI.

Na de onthullingen over zijn verleden werd Rasmussen de grond blijkbaar wat te heet onder de voeten en kondigde hij aan naar Noorwegen te verhuizen.

Tom Dupré, de leider van GI in Groot-Brittanië, heeft er inmiddels de brui aan gegeven:

I find Nazism disgusting, I find that kind of violence horrendous as well and I’m just not going anywhere near that … to some extent the success or failure of groups [like GI] rests on how well we can keep these people out. I thought we had but clearly not, and that’s why I left.

Het is niet de eerste keer dat  Generation Identity wat minder fris op de lever blijkt te zijn dan men het publiek graag voorspiegelt. Al eerder onthulde Hope not Hate dat  leden van GI in het verleden actief waren voor de verboden fascistische terreurorganisatie National Action.

Bron: Hope not Hate