Britse minister noemt immigranten ‘plunderaars’

De Britse Minister van Buitenlandse Zaken, John Hammond, heeft gezegd dat ‘miljoenen plunderende (marauding) Afrikanen’ een bedreiging vormen voor de levensstandaard in Europa. Volgens Hammond kunnen immigranten er ‘redelijk zeker’ van zijn dat ze,  eenmaal aangekomen in Europa, niet teruggestuurd worden naar hun land van herkomst.  Hammond:

“Now that is not a sustainable situation because Europe can’t protect itself, preserve its standard of living and social infrastructure if it has to absorb millions of migrants from Africa.”

De regering Cameron is bezig in hoog tempo de Britse verzorgingsstaat af te breken. Racistische retoriek is dan natuurlijk een voortreffelijke bliksemafleider.

Zo’n 5000 migranten houden zich momenteel op bij de Kanaaltunnel in Calais, vanwaar ze wanhopig proberen Engeland te bereiken. Tot dusver zijn 9 van hen bij deze pogingen om het leven gekomen. migrantsimages

Veruit de meeste immigranten worden opgevangen in Griekenland (120.000, dit jaar) en Italië (90.000).  Het merendeel van deze vluchtelingen is overigens afkomstig uit het door burgeroorlog verscheurde Syrië.  De Griekse premier Tsipras heeft verklaard dat het land niet over de middelen beschikt de vele duizenden vluchtelingen die in het land arriveren op te vangen. Hij heeft de EU-lidstaten al herhaaldelijk om hulp gevraagd, maar die hulp blijft tot nu toe uit.