BREKEND: Geert W. als verdachte aangemerkt door OM

Na vele maanden heeft het OM dan toch besloten tot het aanmerken van Geert W. als verdachte van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Hij zal hierover verhoord worden.

“De verdenking is dusdanig, dat strafvervolging in de rede ligt.”, aldus het Openbaar Ministerie.

“Ons besluit gaat wel tot enorme ophef leiden.”, aldus een magistraat. Nou, of er minder ophef zou komen als hij níet als verdachte zou zijn aangemerkt valt te te betwijfelen.

Tja, de meningen zijn verdeeld over het feit of vervolging van Geert W. nu juist wel of geen goede zaak is. Mijn mening is dat als we een wet hebben en Geert W. overtreedt die wet, ook en juist hij als parlementariër daarop aangepakt moet worden.

6 gedachten over “BREKEND: Geert W. als verdachte aangemerkt door OM”

  1. Vervolging is nog niet zeker, maar ligt wel in de lijn der verwachtingen, aldus het OM.
    Uiteraard begrijp ik dat het OM voorzichtig is geworden na het eerdere debakel, maar dat mag nooit een reden zijn een vervolging uit de weg te gaan als er een wet overtreden is.
    Ik heb de vrees dat na een gesprek met een geheven vingertje (Niet meer doen, hoor!) de zaak voor Wilders weer met een sisser afloopt.
    Enfin, we zullen zien.

  2. Mijn mening is altijd hetzelfde gebleven – Gelijke monniken, gelijken kappen.

    Weg met de Maffia en weg met het geheim houden van de partijfinanciering. Anders kom je van de Maffia zeker niet af.

  3. Als een vervelende luid twitterende storende macho Geert eindelijk eens aangepakt wordt, mag je verwachten dat de luid applaudiserende volkomen overspoelde vriendjes meestal langzaam maar zeker afdruipen. Na jarenlange verering van blonde afgod Geert zullen we in ons mopperland zeker ook op det “langzaam” moeten rekenen. Hopelijk houden we “ons klasje Nederland” toch al rustig aan het werk, ook als rector(recht)gaat ingrijpen!

  4. Stel de man wordt vrijgesproken.

    Mogen Neo Nazi’s dan gaan roepen dat er minder Joden moeten zijn ?

    Israeli’s dat er minder Palestijnen moeten zijn ?

    Hollanders dat er minder Limburgers mogen zijn ?

    Waar houdt het op denk ik dan.

    Of je mag ineens alles zeggen, hoe abject ook, of er dient een strikte handhaving volgens de nu geldende wet plaats te vinden.

    Rechters, oordeelt u maar. Desnoods tot de Hoge Raad.

Reacties zijn gesloten.