Breinstürm des Tages: Ferrier en Koppejan

Breinstürm des Tages: De mening van Kathleen Ferrier of Ad Koppejan doet er minder toe dan die van een strontvlieg

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij nu en dan een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

13 gedachten over “Breinstürm des Tages: Ferrier en Koppejan”

 1. de tweemansfractie Ad & Kat had meer respect afgedwongen en was ook slimmer geweest voor dergelijke carriere politici

  bij de volgende verkiezingen staan ze toch op een onverkiesbare plaats (net als de meeste mensen op de kieslijst voor het CDA)

 2. En dan te bedenken dat strontvliegen zich nu in het ei stadium bevinden om zich later als maden door de stront te bewegen om zich eraan vol te vreten tot het poppen worden. Strontvliegen zijn in hun laatste stadium best wel mooie insecten maar maar een kort leven toebedeeld. Als maden zijn zij prima aas voor de sportvisser en terrariumliefhebber.

 3. Tja, hebben ze zelf voor die positie gekozen. Lekker in de pas lopen en vooral niet discussiëren.

 4. Eigenlijk zijn Ferrier zowel als Koppejan nóg erger, valser, gemener en laffer dan het doorsnee CDA kamerlid dat op zich onnozel en dom volgzaam is aan een (niet bestaande) God en machtswellustig partijleider …

  Dat zelfs zo’n jong kamerlid als Sander de Rouwe (31) die deze zomer zélf een kind (3) verloor (door verdrinking) zich niet wenst in te leven in (pleeg-)ouders die een kind dreigen te verliezen is m.i. meer dan minderwaardig…

  Zijn zoon overleed 21 juni 2011 op 3-jarige leeftijd in een vijver in Bolsward.[1] Hij is lid van de Protestante Kerk in Nederland;

 5. Het CDA is uit puur opportunisme in deze onzalige gedoog constructie gesprongen en Koppejan en Ferrier zijn met hetzelfde opportunisme in de CDA fractie blijven zitten. Ik denk dat de hele club hier in de toekomst op zal worden afgerekend.

 6. Wordt het niets eens tijds, vraag ik retorisch, om de christen uit het CDA met Kerst, en daarna voorgoed, de deur te wijzen als ze de kerk, welke dan ook, inkomen om hun ziel weer eens grondig te reinigen?
  Welke geloofsgemeenschap heeft eens de morele moed om deze idioten de tent uit te gooien en te zeggen dat ze door hun gedrag niet meer in de Gemeenschap der Gelovigen thuishoren?
  Het eerste clubje die dat doet, daar word ik lid van!!

 7. @7 Mark, als belijdend christen (en nooit op CDA of welke zich christelijk noemende partij dan ook gestemd) ben ik het 100% met je eens. Ik veronderstel dat mevr. Ferrier naar de kerk van haar echtgenoot gaat (die is immers dominee) .

 8. Ach , Kathleen heeft onderwerping aan de witte meester nog aan papa’s handje geleerd …

 9. Henk Middelzee Schreef:

  Eigenlijk zijn Ferrier zowel als Koppejan nóg erger, valser, gemener en laffer dan het doorsnee CDA kamerlid dat op zich onnozel en dom volgzaam is aan een (niet bestaande) God en machtswellustig partijleider …

  Dat zelfs zo’n jong kamerlid als Sander de Rouwe (31) die deze zomer zélf een kind (3) verloor (door verdrinking) zich niet wenst in te leven in (pleeg-)ouders die een kind dreigen te verliezen is m.i. meer dan minderwaardig…

  Belachelijk dat je dit erbij haalt, heeft helemaal niets ermee te maken en ik vind het erg onsmakelijk

  Zijn zoon overleed 21 juni 2011 op 3-jarige leeftijd in een vijver in Bolsward.[1] Hij is lid van de Protestante Kerk in Nederland;

 10. @10 > Belachelijk dat je dit erbij haalt, heeft helemaal niets ermee te maken en ik vind het erg onsmakelijk

  Hoezo heeft dat er niets mee te maken? Het geeft aan hoe zeer de bescherming van het gezin(sleven), volgens eigen CDA zeggen de hoeksteen van de samenleving, bij die partij niet in de juiste handen is.

  Blijkbaar vind jij het onsmakelijk om er persoonlijk leed bij te halen, en denk jij dat politiek alleen om abstracte cijfertjes en vakjes zou moeten gaat. Maar achter die cijfertjes en vakjes zitten echte mensen en die worden echt niet-abstract leed berokkend door de politieke (machts)spelletjes van de geachte afgevaardigden.

 11. Het is net de relatie die ik met mijn vrouw heb. Ik heb altijd een afwijkende mening, maar uiteindelijk drukt zij haar zin toch door.

 12. #11:Hoezo heeft dat er niets mee te maken?

  Nou, wat heeft het er dan WEL mee te maken? Waar is het in hemelsnaam voor nodig aan te geven dat deze man zijn zoontje van 3 heeft verloren. Is hij daarom minder geschikt om beslissingen te nemen, is hij een koude kikker omdat hij deze gevoelens niet laat meewegen? Kun jij in zijn hoofd kijken? En hoeveel zeggenschap zou hij in zijn eentje hebben over de beslissing of Mauro mag blijven of niet.

  Ik vind het persoonlijk heel raar om zo`n onderwerp ermee te betrekken. Is totaal inrelevant. Voormalig Commandant Landstrijdkachten (van Uhm) verloor, op de eerste dag van zijn aanstelling, zijn zoon in Afghanistan. Maakte hem dat, in bepaalde beslissingen, minder geschikt voor deze functie.

  Ik respecteer je mening maar ik vind het aanhalen van dit persoonlijk item onzinnig, alles kan dan ter discussie worden gesteld. Als ministers persoonlijke details laten meegelden in besluiten wordt het een hele nare bende.

Reacties zijn gesloten.