Bezuinigingsdriftblinde Henk Bleker houdt zich niet aan gemaakte afspraken

De provincie Flevoland gaat via de rechter proberen 240 miljoen euro van het Rijk te krijgen, die was toegezegd voor de aanleg van natuurverbinding Oostvaarderswold. Het vorige kabinet had de provincie gevraagd deze strook dwars door Flevoland versneld te ontwikkelen, maar de huidige regering haalde er een streep door. De provincie investeerde al 140 miljoen euro in het project en weigert voor die kosten op te draaien. De zaak dient donderdag.

En terecht! Zo kun je toch geen enkele afspraak meer maken? Gedeputeerde Marc Witteman schrijft er over op zijn blog. Het is bekend dat dit kabinet niks heeft met lange termijn visie, alles is korte termijn scoren want de kiezer hijgt in de nek. Ook de gedoogpartner heeft niks met natuur, ja als er een terrasje is, dan weer wel.

Als de provincies niet akkoord gaan, dreigt Henkie gelijk met een noodwet. Ja, Henk weet wel hoe hij dat moet doen. Geld uit de zakken kloppen van anderen.

Lees ook even een eerder bericht waarin Henk zijn ware gezicht laat zien. Zoiets als dat van Mauro meevragen naar een voetbalwedstrijd of zo iets voor hij er uit geknikkerd wordt. Mauro is nog erg jong, maar die had hem gelijk door, niet te vertrouwen die man.