Bezetting ingang Europarlement in Brussel als klimaatactie

Een tachtigtal studenten van Occupy for Climate hebben zaterdag hun tenten opgezet op het plein voor het Europees Parlement in Brussel met de bedoeling er te overnachten. In de laatste uren voor de verkiezingen willen de klimaatjongeren de mensen die nog twijfelen, duidelijk maken dat ze moeten stemmen voor een beter klimaatbeleid.

In de schaduw van het Europees parlement en tussen de installaties die opgesteld staan voor de Europese verkiezingen van zondag, hebben de jongeren hun tenten opgesteld.

De bedoeling was om te overnachten op het plein. Maar dat laat de politie niet toe, aangezien het om een neutrale zone gaat. Na onderhandelingen is beslist dat de jongeren er tot 20.30 uur mogen blijven.

– Volgens de berichten van bezetters v/m was de nacht behoorlijk koud daar in Brussel. De actie volgt op een wereldwijde klimaatstaking van scholieren/studenten of een reeks demonstraties van vrijdag 24 mei. Er wordt toegewerkt naar een algemene wereldwijde staking in september. Nadere berichten volgen.

Knack