Bevoegdheden van de AIVD gaan verder dan de NSA

Onze regering is lekker illegaal bezig Teeven die de mensenrechten schendt en nu Plasterk die ook onze rechten aan zijn laars lapt en zelfs een uitspraak van het Europese Hof naast zich neerlegt.
We nomineerden hem al voor de Big Brother Award, hiermee heeft hij hem voor zijn hele regeerperiode verdiend.

Onze overheid mag straks alle Nederlanders afluisteren. Het is echter niet helemaal duidelijk waarom dat noodzakelijk is.

Coalitiepartijen VVD en PvdA steunen plannen van het kabinet om de geheime diensten ongericht te laten struinen in data die over kabels wordt verzonden.

Het voorstel van minister Plasterk om de inlichtingendiensten AIVD en MIVD het internet massaal af te laten luisteren, maakt Nederland niet veiliger. Het is niet effectief, niet proportioneel en het zal zelfs averechts werken, stelt de privacywaakhond Privacy Barometer.

Daarnaast merkt Privacy Barometer op dat de Eerste Kamer zich al tegen het idee heeft uitgesproken en een Europese rechter het idee zelfs heeft verboden. Ongerichte massa-surveillance van onverdachte burgers is volgens de rechter eenvoudigweg in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de mens (EVRM).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)