Beste Van der Steur,

Allereerst, Ard, wil ik je veel succes wensen de komende dagen met dat bonnetjesgedoe. Het zijn zware tijden; ze houden maar niet op, de aasgieren bij de Publieke Omroep. Kunnen we die instelling niet verder afbreken? Ik zie wel wat in dat Poolse model: gewoon de redactionele macht overnemen, een stroman wegzetten. De NPO zal niet rusten voordat je toegeeft opdracht te hebben gegeven de zoektocht naar het zg. bonnetje te staken. Ze moeten hun bestaansgrond bewijzen tenslotte, hun onafhankelijkheid. Maar ondertussen zijn ze gewoon linksig en vallen ze ons lastig met onzinnige zaken. Nederland komt in gevaar zo. Jij en ik weten dat je onschuldig bent, dat het een geconstrueerde leugen is, een val. Je zei slechts ‘laat maar even’ tegen die ICT-ers, ‘in afwachting van verder onderzoek’. Zo is het toch gegaan? Dat is toch normaal? Waarom doet iedereen daar zo moeilijk over?

De reden dat ik je schrijf is eigenlijk een andere. Ongetwijfeld heb je het nieuws gevolgd inzake de voor asielzoekers verplichte rode deuren (Cardiff) en de rode polsbandjes (Middlesbrough) of was het nou andersom? Anyway, je kent ook Wilders voorstel om AMA’s preventief vast te zetten. Mijn idee is: we kunnen wat van die Engelsen en van Wilders leren. De Engelsen hebben tenslotte de segregatie uitgevonden en eeuwenlang hebben ze met succes de Ieren en Schotten gemarginaliseerd. Wilders… Tja Wilders, het was een brave partijgenoot vroeger, ijverige jongen, keurige jongen. Maar nu zegt hij wat wij alleen maar durven denken. Hij heeft daarmee succes, dus wellicht is het zaak de kersen van zijn taart te plukken.

Maar het moet wel anders. Dit soort maatregelen zijn allemaal zo ontzettend primitief, ze vallen te veel op. Rode deuren, polsbandjes, kampen, het loopt in de gaten, de media zitten er meteen bovenop. Dat preventief de zaak op orde krijgen, daar moeten we nu stevig op inzetten. Het gaat er nu om het potentiële gevaar te beteugelen. Als crimefighter begrijp ik het beroep dat het volk op ons doet, we moeten het volk tegemoet komen. Dit is echt waar ze om vragen, ze willen dat we die hele groep asielzoekers volledig onder controle krijgen, ‘in de tang’ zogezegd.

mensen chippenIk heb daar een plan voor. Waarom ‘enten’ we asielzoekers niet gewoon als ze zich aanmelden bij een AZC? Dat laten we niet door een dokter doen (die gaan de verkeerde vragen stellen) maar door iemand van de Inlichtendienst in een witte jas. We steken ze allemaal een chip onder de huid en we kunnen de hele groep monitoren. Richt een Task Force 0 op (onbestaand, mannetje of 8 om te beginnen), geheel buiten de begroting om, met directe aansturing vanuit het kantoor van de Minister van Veiligheid en Justitie, geen bemoeienis van anderen verder, zeker niet van ambtenaren. Onder de ‘Terroristenwet’ is vast wel plaatsje te vinden voor een activiteit die buiten de openbaarheid moet blijven.

We gaan ze allemaal monitoren, zodat we precies weten waar ze zitten, zodat we ze bij de kladden kunnen grijpen als het nodig is. Scheelt een hoop gezeik. Stel je toch voor dat die etterbakken in Keulen (oud&nieuw, weet je nog?) allemaal waren ‘getagd’? Dat was een feest geweest voor de Duitse politie. Nu weten ze nog steeds niet hoeveel asielzoekers erbij betrokken waren! Maar ja, die Duitsers durven natuurlijk niks, die voelen zich nog steeds schuldig over de oorlog. Dat heeft ook z’n goede kanten voor ons (laat ze maar lekker nederig blijven, die Moffen), maar maakt het voor ons des te noodzakelijker om de registratie en preventieve bewaking aan te scherpen.

Overigens, nog een klein puntje… Ik zou de levering van de bedoelde chipjes niet openbaar aanbesteden. Ik heb nog wel een adresje waar je ze voor een zacht prijsje kunt krijgen, tegen cash. Die deal heb je van mij te goed. Ik hoef er geen commissie voor maar zal met de leverancier afspreken dat een bepaald percentage bemiddelingskosten wordt berekend. Hoef jij je daar niet druk om te maken. En nee, stuur mij geen bonnetje! Schuif het maar onder ‘extra kosten bestrijding terrorisme’, dat is geheim en blijft geheim. Die lui van Stiekem zullen nu wel uitkijken om te lekken. Dat opzetje met die NRC-journalist heeft prima gewerkt. De eerste de beste die nu lekt, wordt openbaar gelynched door het volk.

Dit briefje laat ik persoonlijk door een vertrouweling bij je afleveren. Verbrand het als je het hebt gelezen. We gaan weer gewoon ouderwets communiceren, dat werkt in deze tijden van ontploffende social media het beste. Wat je er niet instopt, kun je er ook niet uithalen, toch? Ach, wat is het heerlijk zo buiten de schijnwerpers te kunnen opereren. Nee, Ard, ik zou niet graag met je willen ruilen; ik hoef gelukkig geen verantwoording meer af te leggen.

Als je het niet erg vind (of was het vindt?) onderteken ik niet. Ik besta niet, dit briefje bestaat niet en als het wel bestaat, is het zoek. Ze zullen toch niet je open haard gaan controleren?

Met joviale groet,
….

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.