Bestaat het Kinderpardon nog?

 

Tijdens de vorige verkiezingen in 2012 vormde het Kinderpardon een belangrijk item.

Toen de PvdA de onderhandelingen met de VVD startte, haalden de sociaaldemocraten het Kinderpardon binnen in ruil voor een aantal maatregelen op het terrein van integratie die slecht vielen bij de achterban van de PvdA.

Na vier jaar maakte het KRO-NCRV programma De Monitor de balans op. Sinds 2013 blijken van de 1480 kinderen die een aanvraag hebben gedaan, slechts 29 kinderen een verblijfsvergunning te hebben gekregen. In 2016 kreeg nog maar 1 kind een verblijfsvergunning. Bestaat het Kinderpardon eigenlijk nog wel?

De PvdA-top was in 2012 blij met de tijdelijke kinderpardonregeling die de sociaaldemocraten hadden binnengehaald. Deze tijdelijke overgangsregeling betekende dat ruim 1500 kinderen in ons land konden blijven. In ruil hiervoor moest de PvdA van de VVD enkele rechtse maatregelen slikken op het gebied van integratie en immigratie.

Er kwam vervolgens een definitieve Kinderpardonregeling die de ‘Regeling langdurige verblijvende kinderen’ werd genoemd. Direct was er van partijen als Groenlinks, D66, ChristenUnie, de PvdD en SP veel kritiek op de regeling. Ook kwam er een petitie die door de meerderheid van de burgemeesters was getekend.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Republiek allochtonië