Beatklassieker du jour: Judy in disguise (with glasses)

Gisteren sloten we de dag af met Sun Ra, van wie ik wel gehoord heb maar naar ik vrees nog nooit iets VAN gehoord had. Maar dat kan ingehaal worden.
Hij was al een paar jaar dood toen mijn makker Siebe Thissen promoveerde en Sun Ra speciaal bedankte voor de hulp bij het schrijven van de dissertatie, met zijn muziek. Ik herken daar wel iets van. Ik denk in de eerste plaats aan de deejay die mij zolang hij er was op Caroline door de tocht naar het eindexamen hielp in de avond, Bud Bullou. Een van de nummers die ik met zijn programma associeer, en keihard zette bij het huiswerk (dat ik dat aankon, nog eens omkijken in verwondering).

(kreungeluiden)

Judy in disguise, well that’s what you are
A lemonade pie with a brand new car
Cantalope eyes come to me tonight
Judy in disguise, with glasses

Keep a-wearing your bracelets and your new rara
Cross your heart with your live-in bra
Chimney sweep sparrow with guise
Judy in disguise, with glasses

Come to me tonight, come to me tonight
Taking everything in sight
Except for the strings on my kite

Judy in disguise, hey that’s what you are
A lemonade pie, hey got your brand new car
Cantalope eyes come to me tonight
Judy in disguise, with glasses

Come to me tonight, come to me tonight
i’m taking everything in sight, except for the strings to my kite

(kreungeluiden)
Judy in disguise, what are you aiming for
A circus of a-horrors, yea yea, well that’s what you are
You made me a life of ashes
I guess I’ll just take your glasses


John Fred and the Playboy Band, 1967
Waar gaat dit eigenlijk over? De titel is een toespeling op Lucy in the sky with diamonds, eerder verschenen dat jaar, van de Beatles. Enfin, de stomp, de blazers, de motownesque vioolsectie stuwden het geheel naar een eerste plaats in de VS waarna de band weer uit het zicht verdween. Moeilijk te rubriceren, maar daar hebben we de categorie beat voor.