Australische ministers lachen met gevolgen zeespiegelstijging voor Pacifische eilanden

De Australische minister van Immigratie Peter Dutton was zich niet bewust van een microfoon toen hij met premier Abbott grapjes maakte over de gevolgen van de zeespiegelstijging voor de bevolking op de eilanden.

Dutton was in gesprek met de Australische Premier Tony Abbott terwijl etnische delegaties zich klaarmaakten voor een rondetafelgesprek. Hij noemde de trage gang van zaken “Cape York time”, een referentie naar de zogenaamd lakse gevoel voor stiptheid in afgelegen en inheemse gemeenschappen.

Premier Abbott, die eerder deze week op bezoek was in de Pacific om te praten over de klimaatverandering, antwoordde “daar hadden we eerder ook al mee te maken in Port Moresby”. Dutton, zich niet bewust van de microfoon boven zijn hoofd, repliceerde met de grap dat “tijd niet veel betekenis heeft als je binnenkort, weet je wel, de golven tegen je voordeur hoort klotsen.”

Abbott lachte met de grap, tot minister van Sociale Dienstverlening Morrisson zich naar de twee toeboog en ze waarschuwde dat er een microfoon boven hun hoofd hing. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be