Arnoud van Doorn bedreigd na zelfmoord Dille

Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn wordt naar eigen zeggen ernstig bedreigd. Ook medewerkers van de Partij voor de Eenheid (PvdE) en familieleden van Van Doorn worden bedreigd. Van Doorn zit namens de PvdE in de Haagse gemeenteraad.

Van Doorn wordt bedreigd n.a.v. de zelfmoord van het zwaar gestoorde PVV-gemeenteraadslid Willie Dille. Dille beweerde in een onsamenhangend filmpje op Facebook in opdracht van Van Doorn verkracht te zijn door een groep moslims. Een dag later pleegde ze zelfmoord.

Dille’s verhaal is te absurd voor woorden, wat waarschijnlijk ook de reden is waarom de partijtop van de PVV er het zwijgen toe doet: men wenst niet geassocieerd te worden met een verhaal dat gemakkelijk kan leiden tot een aanklacht én een veroordeling wegens smaad.

Uiteraard kent het plebs dat op de PVV stemt dergelijke remmingen niet. Nu hoeven we de anonieme extreemrechtse toetsenbordhelden in 99% van de gevallen niet serieus te nemen, maar er hoeft natuurlijk maar één gek tussen te zitten.

Van Doorn zit wel in over zijn familie en medewerkers die meegesleurd worden in de tornado aan bedreigingen. ,,Er wordt veel haat verspreid en er worden veel dreigingen geuit.” Van de heftigste bedreigingen heeft hij geen last, zegt hij. ,,Ik heb ze geblokkeerd op sociale media. Ik hoor ze niet, ik zie ze niet.” Met de Haagse burgemeester Krikke en het Openbaar Ministerie is op zijn verzoek overlegd over eventueel te nemen beveiligingsmaatregelen. ,,Dat heeft Krikke toegezegd en ze neemt het ook serieus.”

Bron: AD