Anticampagne Britse media tegen Jeremy Corbyn gaat door

Jeremy Corbyn kan opnieuw meedingen voor het partijvoorzitterschap nadat het partijbestuur 18-14 voor hem heeft gestemd. Na zijn historisch ongeëvenaarde overwinning met bijna zestig procent in september 2015 volgt zonder twijfel ook nu een nieuwe moddercampagne van de Britse media. Een overzicht van wat voorafging geeft een idee van wat komen gaat.

Meer dan honderd Britse en Amerikaanse academici hebben op 8 juli 2016 in een open brief aan de krant The Guardian “de meest verbeten campagne van valsheden en verkeerde voorstellingen in een aantal van onze meest populaire media” aangeklaagd.

“Weinig journalisten hebben gepoogd de reden te bevatten voor zijn (Corbyn) overweldigende overwinning in de strijd voor het leiderschap van Labour in 2015. Slechts weinigen hebben gepoogd systematisch en onpartijdig de beleidskeuzes te onderzoeken die hij als leider voorstelt. Wij verwachten niet dat journalisten eender welke verkozen leider een ‘gemakkelijke rit’ geeft, maar Corbyn werd van bij het begin behandeld als een probleem dat moet worden opgelost in plaats van als een politicus die ernstig moet worden genomen.”

“De reden is dat hij nooit een lid is geweest van het kringetje van Westminister of de mediazeepbel er rond en dat hij nooit zijn toewijding aan socialistische politiek heeft verborgen. Op een ogenblik dat harde sociale besparingen (‘austerity’), onveiligheid en racisme reële bedreigingen blijven voor het leven van vele mensen in Groot-Brittannië, geloven wij dat Jeremy Corbyn kan helpen om een uitweg uit deze chaos te vinden.“

Lees verder bij de bron.