Amsterdam wat maak je me nou?

Amsterdam kijkt wel achter de voordeur. Gaat ze straks ook bepalen dat je alleen een woning mag delen als je een contract hebt getekend voor x-jarige relatie? Wat is dit nu weer voor onzin? Moeten bewoners straks ook nog gaan bewijzen dat ze een ‘volwaardige’ relatie hebben door regelmatige controle op sexuele contacten tussen bewoners? Halllllllloooooooo, zijn jullie nou helemaal gek geworden daar in Amsterdam!!!!!!!!!!!!!!!

4 gedachten over “Amsterdam wat maak je me nou?”

  1. Hè???? Dat gaat wel héél erg ver, ik kan me niet voorstellen dat dat legaal is, een dergelijke bemoeienis. daar moet iemand eens een proefproces over voeren, lijkt me zo. Oostbloktoestanden gewoon!

  2. Telegraaf is weer eens met halve waarheden bezig. Een korte blik op de site van de dienst wonen, zorg en samenleving leert dat dit beleid alleen geldt voor de huurwoningen waarvoor een huisvestingsvergunning nodig is, en dat is bij een huur van onder de 550EUR/md.
    Overige particuliere huurwoningen vallen onder de vrije sector en dus niet onder uitvoering van de huisvestingsverordening. Die mag je dus bewonen zoals jij met de verhuurder hebt afgesproken en daar bemoeit de gemeente zich niet mee.
    Ook onzelfstandige woonruimte valt niet onder de regeling, maar als groepje studenten kom je dus niet in aanmerking om een zelfstandige huurwoning onder 550 EUR/md te huren.
    Of dat terecht is daar valt over te discussiëren, maar de verwijzing naar OostEuropese toestanden lijkt mij zwaar overdreven.

  3. De Telegraaf hoeft niet altijd ongelijk te hebben.
    Ik vind het wel degelijk grof als Brezjnjew aan de Amstel wel even regelt dat je geen gezamenlijke huishouding kunt voeren in ongetrouwd verband in huizen onder de 550 euro/pm. Alsof je dat soort samenwoonverbanden alleen aangaat als je rijk genoeg bent voor de “vrije sector”.

  4. @Arnold: ja, dat vind ik ook. Temeer daar het in dit land vrijwel onmogelijk is geworden enigszins betaalbaar te wonen op een normale manier.
    Er zijn hier heel veel zaken veel beter geregeld dan in het buitenland, maar wonen is al zestig jaar een enorm probleem hier.

Reacties zijn gesloten.