Amerikaanse nazi’s gaan psychedelisch

De politie heeft afgelopen donderdag in McLean, Virginia een nazi opgepakt wegens het op illegale wijze verwerven van een vuurwapen (ja, dat kan in de VS). de 21-jarige Andrew Thomasberg had voor een vriend een AK-47 gekocht, wat zelfs in het knetterreactionaire Virginia verboden is.

Tot zover eigenlijk niks bijzonders – toon ons de Amerikaanse nazi die niet verlekkerd naar vuurwapens kijkt – maar Thomasberg is een eigenaardig geval omdat hij een voorliefde heeft voor het gebruik van psychedelische drugs. Alcohol, coke en amfetamine (speed) zijn populaire drugs in extreemrechtse kringen, maar paddenstoelen en LSD worden toch vooral geassocieerd met hippies en wazige New Age types, niet met macho kaalkoppen die denken dat Rudolf Hess een groot man was.

In een besloten chatgroep discussieerden Thomasberg en een (nazi)vriend vorig jaar over de vraag of psychedelische wel politiek correct zijn. Thomasberg: “Psychedelische nazi’s…..niets is Arischer dan entheogeen drugsgebruik”. Om er aan toe te voegen: “Maar verslaving is Untermensch”. Waarop zijn vriend antwoordde: “Daar kun je over discussiëren. Toch heb ik paddenstoelen in huis”.

Van de geestverruimende effecten die psychedelica zouden hebben, valt bij Thomasberg overigens (nog?) niks te merken. Zo onderhoudt  hij goede contacten met de uiterst gewelddadige nazigroep Atomwaffen Division,  riep hij in besloten chats op tot een “raciale heilige oorlog” en vond de politie 20 vuurwapens in zijn woning.

Beon: The Independent