Amerikaanse minister noemt slaven ‘immigranten die droomden van een beter leven’

De Amerikaanse minister van Volkshuisvesting, Ben Carson, heeft in een tenenkrommende redevoering slaven betiteld als ‘immigranten die droomden van een beter leven voor hun kinderen en kleinkinderen’.

“Amerika is een land van dromen en van kansen”,zei Carson. “Er waren andere immigranten die hier kwamen op de bodem van een slavenschip en nóg harder en nóg langer werkten voor nóg minder. Maar ook zij hadden een droom dat eens hun zonen, dochters, kleinzonen, kleindochters, achterkleinzonen en achterkleindochters voorspoed en geluk na zouden kunnen streven in dit land”.

250px-Slave_sale_Charleston_South_Carolina
Slavenmarkt in Charleston, 1856. Illustratie: Wikipedia.

Tot slaaf gemaakte Afrikanen waren natuurlijk geen “immigranten”, ze werden gevangen genomen en vervolgens geketend op slavenschepen over de Atlantische Oceaan vervoerd. Zo’n 12% van de naar schatting 12,5 miljoen ontvoerde Afrikanen overleefde de overtocht niet.

Carson is een volslagen idioot – typerend voor het huidige klimaat binnen de Republikeinse Partij – die in het verleden Obamacare al eens vergeleek met slavernij: “..het [Obamacare] is denk ik het ergste wat dit land is overkomen sinds de slavernij. In zekere zin ís het ook slavernij”.