Alledaags Nederland, waar oproepen tot verkrachten “gematigd” is

Linda Duits, ik zou haar negeren, ondanks haar sympathie voor de Maagdenhuisbezetting, die zij als wegwerpdocente aan de Universiteit van Amsterdam alleszins terecht kan uitspreken. Maar zo iemand is dan ook wel scribente voor het scheld- en schendblog van Veronica, dat ik niet ga noemen.
Hoe naïef kun je zijn als je schrijft voor zoiets en intussen ook nog het recht op kraken verdedigt? Op facebook wordt opgeroepen haar te verkrachten, dat is tenslotte ook schending van heilig eigendomsrecht. Gewoon, onder waarschijnlijk eigen naam van de desbetreffende kerels.
Er is een punt waarop je het waarschijnlijk voor iemand voor wie je dat eigenlijk niet zou willen doen zou moeten opnemen. Want “je zit bij die site dan verdien je niet beter” – dat is geen keuzemogelijkheid.

De Volkskrant, al decennia inmiddels de stem van marktconforme standpunten, geeft het woord aan zogeheten gematigde studenten, die verzekeren dat ze niet van de JOVD zijn (alsof D66 een nette club is, of de PvdA, of wat dan ook) en die aandringen op het verjagen van dat zooitje krakers uit het Maagdenhuis. Er zit geen student meer tussen en ze willen nog studiepunten ook voor hun bezetting, meheer. Snel ontsmetten ook, die boel.
Komt er ooit nog een zuiveringsraad voor die kranten?

Ik kan ook nog steeds niet uit over die Jean Tillie, die uitgebreid mag kwebbelen over rechts, links en islamitisch extremisme (interessant dat dit buiten het links-rechts-schema valt), die meermalen een forum heeft gekregen om uit te dragen hoe extremistisch hij vroeger was en hoe genuanceerd en onextremistisch hij nu is. Dat is Nederland anno heden: het gaat voor gematigd en redelijk door de armen het leven zuur te maken, de loonafhankelijken te terroriseren, zorgafhankelijken af te knijpen, speciaal geselecteerde gelovigen collectief verantwoordelijk te stellen en desgewenst te bombarderen. Moeten ze maar niet op olie wonen.
En liggen er in Nederland veel mensen wakker van de aanval op Jemen dezer dagen?
U mag niet raden.