Al-Yaqeen: Meten met twee maten inzake het vrije woord

Gisteren heeft in De Balie in Amsterdam het Festival van het Vrije Woord plaatsgevonden. De omstreden cartoonist Kurt Westergaard was eregast. In 2010 is er een aanslag op hem gepleegd.

De organisatie Al-Yaqeen brengt in herinnering dat vrijheid van meningsuiting in Nederland vooral vrijheid is om de mening van het establishment uit te dragen.

Een haatcartoonist met duidelijke kwaad in de zin wordt uitgenodigd, met open armen ontvangen en zelfs als eregast onthaald. Maar imams die vredig prediken en bekend staan om hun hartverzachtende woorden, worden als haatimam bestempeld en de toegang tot Nederland ontzegd!
(Al-Yaqeen)

Al-Yaqeen stelt terecht dat er sprake is van meten met twee maten. Wat niet wegneemt dat kwaad met kwaad vergelden een doodlopende weg is. In beide gevallen moet het woord vrij gesproken kunnen worden.

Op Krapuul is er in februari in een aantal berichten uiteraard stevige kritiek geuit op de weigering om visa aan ‘haatimams’ te verlenen door minister Koenders, onder meer in Koenders vindt vrijheid van meningsuiting voor moslims overdreven luxe.