AIVD: hobbyen in de baas z’n tijd

Ik schreef het een tijdje terug al, ik kon in mijn statistieken zien dat de AIVD tot half augustus iedere (werk)dag een bezoekje bracht aan mijn website. Kennelijk was het allemaal interessant genoeg om in de gaten te moeten houden. Nou weet ik niet hoe dat met jou zit, maar als iemand mij dagelijks een bezoekje brengt, dan vind ik het toch wel prettig om dan een beetje een beeld te hebben van die persoon. Dus begon ik, aan de hand van het IP adres, aan een speurtochtje op internet.
Wat blijkt? De informatiedocumentalist die belast is met het monitoren van ‘extreem-links’, is vooral héél druk met… het bewerken van Wikipedia-artikelen. Werkgerelateerd, dan toch op z’n minst? Nee, in het geheel niet.

De medewerker in kwestie (dat het een man is, valt af te leiden uit overleg dat hij pleegt met andere Wikipediagebruikers) heeft een grote passie: heraldiek. Gemeente- en familiewapens, vlaggen, dat soort dingen. Toegegeven, hij is een expert. En hij heeft zichzelf samen met een klein groepje andere heraldiek-hobbyisten ten doel gesteld om alle historische en tegenwoordige gemeentelijke wapens op Wikipedia te beschrijven. Dat is nogal een klus. En daar is hij dus de hele dag mee bezig.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Dhjana