Als een gerechtsdeurwaarder failliet gaat, mag de belastingbetaler dit oplossen door een ‘vrijwillige’ bijdrage. Want de gerechtsdeurwaarder werkt in opdracht van de rechtbank.
Vind ik allemaal helemaal prima. Maar als een kantoor in zwaar weer komt omdat de accountant heeft zitten klootvogelen, dan zou ik toch graag zien dat ze die accountant beet pakken en niet mij als belastingbetaler.
Normaal gesproken zitten deurwaarders achter mensen met schulden aan. Maar dit keer zit gerechtsdeurwaarder Paul van Roon zelf met de gebakken peren. Van Roon is door de Amsterdamse rechtbank uit zijn ambt gezet omdat hij 1,2 miljoen euro van de klantenrekening heeft gebruikt om zijn deurwaarderskantoor overeind te houden. (Telegraaf)
Op 5 november 2015 heb ik al eerder een stuk geschreven over incassobureau’s en daar ook even de gerechtsdeurwaarders genoemd. Die schijnen ook in zwaar weer te zitten en een beetje ruim te declareren, waardoor ze winst maken, en dat mag niet. Maar Van Roon is voorlopig klaar met incasseren. Denk dat er mensen zijn die dit niet erg vinden.