41 Britse economen: “Jeremy Corbyn is mainstream, austerity is extremisme”

41 Britse economen scharen zich achter Jeremy Corbyn als kandidaat-voorzitter van Labour, onder hen een voormalig lid van de commissie monetair beleid van de nationale Bank of England. Ze wijzen op het extremistisch karakter van het huidige beleid.

Overal wordt de beschuldiging herhaald dat Jeremy Corbyn en zijn supporters naar extreem links zijn geëvolueerd wat betreft economisch beleid. Dat wordt niet bevestigd door de verklaringen of beleidskeuzes van deze kandidaat. Zijn oppositie is in feite een vorm van mainstream-economie, die zelfs door het conservatieve IMF wordt ondersteund. Hij wil groei en welvaart stimuleren.”

Volgens John McDonnell, een van de weinige Labour-parlementsleden die Corbyn steunen en tevens zijn campagneleider, zijn de Britse privatiseringen een groot bedrog geweest. “De voorbije veertig jaar waren privatiseringen een verhaal van het Britse volk dat werd beroofd en van ‘spivs’ die zomaar geld kunnen drukken terwijl ze de openbare bezittingen binnenrijven. Van de allereerste privatiseringen van het water (onder eerste minister Margaret Thatcher in 1989, nvdr), energie (vanaf 1990), het spoor (vanaf 1994) tot de privé-financieringsschema’s van de voorbije tien jaar, was het allemaal één grote oplichterij.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be