3 miljoen extra voor bestrijding plantjes in Brabant

Het kabinet trekt 3 miljoen euro extra uit voor de bestrijding van plantjes in onder meer Brabant. Ook Limburg en Zeeland krijgen extra geld. Dit wordt op Prinsjesdag bekendgemaakt, dat melden bronnen in Den Haag. Tegelijkertijd is het een werkgelegenheidsproject. Minister Ard van der Steur hoopt een dubbelslag te maken door werklozen in te zetten als wietbestrijders. Jetta Klijnsma is er alvast lyrisch over omdat het mensen met een verstandelijke beperking aan een baan helpt. Klijnsma wil daarom niks weten van de benaming die “coalitie van water en vuur” luidt, volgens haar is er juist sprake van veel meer dan de som der delen.

weed imagesKlijnsma: “VERDORIE!” Bent u boos mevrouw Klijnsma? Dat is ze. Klijnsma laat weten het helemaal gehad te hebben met de negativiteit, met het begrip dwangarbeid en met sociale verworvenheden in het algemeen. “Er zijn nou – VERDORIE – toch eenmaal mensen met een prima stel hersenen die vervolgens hun tijd gaan zitten besteden aan ons volstrekt redelijke beleid.  Daar schrijven ze dan boze stukjes over. Dat moet maar eens stoppen. Het sociaal vangnet is niet klaar voor een fenomeen als internet. En boos twitteren pikken we godverdriedubbeltjes zomaar niet!” Ard van der Steur intervenieert.  “Rustig, Jette, rustig.” JETTA! briest Jetta. JETTAAAAA! Net zoals Cartman. RESPECT MY AUTHORITAAA!! JETTAAA!”

“En ga nou niet doen alsof je het ermee oneens bent, we hadden net zo’n mooi project bedacht.” Gevraagd naar wat dat project is legt Van der Steur het uit. “Het is heel simpel: we richten een callcenter in dat alleen Meld misdaad anoniem kan bellen.” U gaat dus grossieren in valse meldingen? “Nee, wij gaan voor een stukje extra veiligheid. En wij willen bewustzijn creëren. Er is geen betere manier dan bijna 700.000 werklozen daarvoor inschakelen. Die gaan dus bellen, met de politie, volstrekt anoniem. De privacy is dus niet in het geding maar ik zou iedereen aanbevelen om wel met een mogelijk huisbezoek rekening te houden. En tussen ons gezegd en gezwegen zou ik die Tapsterk ook niet uitvlakken. Tapsterk! Snapt u hem? hahahahhahaaa”

Hoe moeten die 700.000 werklozen op een re-integratietraject weten waar een hennepkwekerij zit, meneer Van der Steur? “Dat is niet relevant. Want relevant is dat er een aangiftebereidheid is, daar zorgen wij dus voor, en verder bewijs volgt wel uit de huiszoeking!” U wilt dus lukraak woningen binnenvallen. “Misschien willen we dat wel, maar dat is dus niet relevant. De telefonisten zoals ik ze graag noem leren vooral om vreemden correct aan te spreken. Dat helpt ze een baan vinden. En de gebelden moeten niet zo moeilijk doen. Ja, weigeren bezorgt je weliswaar onze aandacht en daarna gaan we je doorlichten en zo mogelijk oppakken maar wat zou dat?  Je kunt namelijk ook niks te verbergen hebben.” Heeft u niks te verbergen minister Van der Steur? “Hmmm, nee zeker niet, ik en mijn ministerie zijn een open boek!” Aaaahhh, in dat geval zou ik graag de lengte van uw lul weten, de mate waarin u al het twitterverkeer opslaat en een gemiddelde inschatting van de mate van islamofobie in uw korps zou ook niet verkeerd zijn. Jetta Klijnsma duwt tegen de tafel aan en schreeuwt: “VERDORIE! Jeeeeettttttaaaaa!” Wanneer ze Van der Steur bijna bijt, begint ie over haar handen te aaien.

yippie 200px-Flag_of_Yippies.svg“Geleerd van Juncker” glimlacht Van der Steur en hij trekt z’n stropdas recht. “Juncker lijkt verliefd op iedereen, zo klef is ie, zo ben ik niet, maar we moeten wel naar dezelfde Europese Eenheid toe.” Jetta maakt bezwaar. “In andere Europese landen is het vangnet kleiner en ik heb me daar al zoveel op aangepast!” Kasteelheer Van der Steur haalt z’n schouders op.

Als laatste vraagt korpschef Bouman nog het woord omdat hij vindt dat de pluspunten te weinig benadrukt zijn. “Luister. Niet ieder door een werkloze opgepikt adres zal misschien een hennepkwekerij zijn. Maar ieder adres wordt wel door ons bezocht. Daardoor kunnen wij ter plekke verifiëren of daar een staatsgevaarlijk sujet woont of niet. Omdat we niet meer dan een anonieme melding nodig hebben om een voordeur in te slaan en dus achter de voordeur op te treden, moeten we ons gelukkig prijzen met de vele anonieme meldingen. Dat aantal stijgt ieder jaar weer, wij geven het aantal valse meldingen weliswaar niet vrij, maar daar vraagt ook niemand om. Gelukkig maar. Het is vechten tegen de bierkaai om wiet semiverboden te houden, wees blij dat je het mag kopen. Gun ons onze hobby, laat ons jagen. Het is niet in het belang van onze organisatie om deze machtsstrijd te beëindigen. Het is zo’n honderd jaar geleden democratisch besloten dat wiet “gewoon troep” is en daar houden we het bij. Andere meningen mogen maar termen als potgrondpolitie en plantenpopo zijn al gauw krenkend. Hou daar rekening mee!”