$1000 boete voor mensen die activisten #StandingRock bevoorraden

Mensen die de activisten bevoorraden die bij Standing Rock protesteren tegen de aanleg van een oliepijpleiding, lopen het risico op een boete van $1000. In eerste instantie  wilde het leger iedereen arresteren die in het kamp verblijft, maar dat dreigement is inmiddels weer ingetrokken. De strategie lijkt er nu op gericht de activisten uit te hongeren.

De gouverneur van North Dakota, Jack Dalrymple, gooit het nu over de boeg dat het kamp met de winter in aantocht niet veilig is. In een staaltje duizelingwekkende bestuurlijke logica vormen degenen die het kamp in stand houden dan vervolgens een veiligheidsrisico. standing_rock_logo

Tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline wordt al maanden geprotesteerd door milieu-activisten en leden van de Standing Rock Sioux Tribe. De activisten vrezen dat de aanleg van de pijpleiding de drinkwatervoorziening bedreigt. Bovendien bestaat er een flink risico op vervuiling door lekkende pijpleidingen.

De politie zal de toegang niet blokkeren, maar wel iedereen beboeten die zonder toestemming het kamp probeert te bereiken.

Bron: CNN