Ze opent spontaan haar jurk…

jurk

Steven De Foer is redacteur bij Belgische krant De Standaard. Hij was afgelopen maandag aanwezig in Rotterdam bij de start van de verkiezingscampagne van de PVV. Altijd interessant om te lezen hoe een buitenlander, opgegroeid in de joods-christelijke traditie aankijkt tegen de Blonde Kruisridder en zijn volgelingen. Het verslag van De Foer kunt u lezen op De Standaard In het verslag staat wel een fout, namelijk ‘Arabië’ waar het ‘Eurabië’ moet zijn.

De Foer was van 1997 tot 2000 voor De Standaard correspondent in Nederland. Hij schreef over zijn ervaringen het boek Onder Hollanders (2001).

In 2002 schreef hij voor de VPRO gids een artikel waarin hij zijn visie op Nederland geeft. Een citaat:

Het Nederlandse zelfbeeld is drastisch veranderd. Weg is de progressieve, wereldverbeterende, intellectueel superieure kampioen van het grote gelijk. In de plaats is een ‘geen gezeik, nou mot je effe naar mij luisteren’’-dictatuur van de kleine man gekomen. De media hebben de natte vinger in de lucht gestoken om te kijken vanwaar de wind waait en zich netjes aangepast.

Het hele artikel kunt u lezen op VPRO

Steven De Foer
Steven De Foer
<

4 gedachten over “Ze opent spontaan haar jurk…”

 1. ja, dat krijg je met zo’n foto.

  leuke beschrijving van de Nederlander en de Stichtingsbijeenkomst.

  is Geert van “alle smetten vrij”????

  INGRID is een Germaanse naam, iets met “Walkure” niet typisch Nederlands.

  Greetje, Geertje, Afke, Stien, Trien, ach en meer.

  rare keuze Ingrid.

 2. “De voorstelling oogt knullig. Eerste indrukken bedriegen soms, maar een collectieve eerste indruk doet dat zelden. Alles tussen plaats dertig en plaats tien schreeuwt: ze hebben moeite gehad om hun lijst te vullen, en er zijn goede redenen waarom de pers niet met deze mensen mag praten vanavond.”

  Dat belooft nog wat!

Reacties zijn gesloten.