WRR: kloof tussen arm en rijk groeit gestaag

De elite, waaronder Wilders, profiteert.

…blijkt volgens de WRR dat de ongelijkheid in Nederland binnen Europa juist relatief groot is; groter dan in landen als Denemarken en België.

De lonen aan de top zijn gestegen van ruim 30 keer het minimumloon in 1990, naar 52 keer in 2013.
(NOS)

De ongerustheid over behoud van de rijkdom neemt toe. Hoe lang kan de bovenlaag haar comfortabele leventje nog in stand houden? Zijn de moslims verantwoordelijk voor de scheve situatie of wordt Jan met de pet toch wijzer?

4 gedachten over “WRR: kloof tussen arm en rijk groeit gestaag”

 1. De rijkste 10% van de Nederlanders bezit 61% van alle rijkdommen van dit land zo las ik gisteren ergens.
  Dat is absoluut niet acceptabel.
  Ik weet niet wie je exact bedoelt met ‘Jan met de pet’ maar als je de ‘gewone’ mensen bedoelt die hard moeten werken voor weinig of – zoals steeds vaker in de ‘participerende samenleving’ met zijn ‘morele dwang’ – geen geld: nee, ik geloof niet dat zij een radicale omwenteling ten goede zullen bewerkstelligen.
  Omwentelingen komen bij mijn weten trouwens zelden of nooit van onderaf maar zijn altijd het gevolg van daden van binnenuit en de heersers die uiteindelijk niet meer bereid zijn hun macht te verdedigen…
  En er is in Nederland natuurlijk altijd nog een grote groep die het heel druk heeft met ‘de’ moslims….

 2. OP teevee nieuws zag ik gisteren dat er een groeiende burgerbeweging in de VS is die bijvoorbeeld met de sticker “99%” op de auto geplakt gaat rijden als protest tegen de ongelijke verdeling van welvaart waarbij aldaar 1% van de bevolking werkelijk alle rijkdom bezit terwijl 99% moeten telkens weer voor dalende salarissen blijven werken.

 3. Dick Bruna moet het volgende boekje uitgeven.

  Nijntje werkt voor een schijntje.

  Rode draad. RECHTS = WANBELEID.

  Daarna op school als ze wat ouder worden. Maatschappijleer, Biologie en Natuurkunde.

  De volgende natuur wetmatigheid.

  Afgrond —–> rechtsaf.

 4. @Ralph,

  Een aanzienlijk deel Jannen met de pet stemt Wilders. Als ze dat niet meer doen, is dat al een omwenteling. Verder hoeven ze niets te bewerkstelligen.

Reacties zijn gesloten.